Yenidoğanlar İçin En İdeal Emzik Seçimi Nasıl Yapılır?

Yenidoğanlar İçin En İdeal Emzik Seçimi Nasıl Yapılır?

Yeni doğan Emzik Seçimi 

Bebekler için emzik seçimi, hem bebeğin sağlığı için hem de rahatlığı için oldukça önemli bir konudur. Ebeveynler bebekler için emzik seçimi yaparken çok fazla araştırma yaparlar. Hangi markanın hangi emzik modeli olmalı gibi konular bir hayli önem arz eder. Emzik seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar yer alır. 

Yeni Doğan Emzik Seçimi Nasıl Olmalı

Yenidoğan emzik modelleri içerisinde yer alan damaklı emzik modelleri, bebeklerin hem ağız hem de damak yapısına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Fakat yenidoğan bebekler için bu emzik modelinin kullanımı ya da kullanılmaması için bir takım önemli unsurlar yer alır. Damaklı emzik modeli, emziğin uç kısmında damağa benzeyen bir çıkıntı yapıya sahip olan emzik modelidir. Bu çıkıntı bebeklerin damak ve ağız yapısına uyum sağlar. Yeni doğan bebeklerin ağzı küçük olduğu için damaklı emzik modeli bu dönemde kullanışlı olabilir. Ancak bibs emzik modelleri de oldukça büyük bir ilgiye sahiptir. 

Yenidoğan bebekler için neden damaklı emzik modeli tercih edilmelidir, aşağıdaki unsurlara dikkat edilebilir;

  • Damaklı emzik modelleri bebeklerin damak ve ağız yapısı için özel olarak geliştirildiği için daha iyi bir şekilde uyum sağlar. Bu da emziğin rahat olduğunu gösterir. 
  • Damaklı emzik, bebeklerin emme refleksinin daha iyi hale gelmesini sağlar. Bu sayede bebekler anne sütü ya da biberon ile daha rahat bir şekilde beslenebilir. 
  • Damaklı emzikler düz uçlu emzikler ile kıyaslandığı zaman bebekler için bu model daha iyi olabilir. Böylece bebekler bu emzik modeli ile daha rahat ve sakin olabilir. 
  • Bebekler için emzik seçerken emziğin kolay bir şekilde temizlenmesi ve sterilize edilmesi de çok önemlidir. Biberonlarda yer alan emzikler bulaşık makinesi için uygun olup sterilize edilebilir. Bu nedenle emzik açısından daha kullanışlı bir emzik modeli tercih etmek, bebeğin sağlığı açısından bir hayli önemli konudur. 
  • Bebek için doğru bir emzik seçimi yapmak önemlidir. Bu nedenle bebeğin ihtiyacı, yaşı ve tercihi göz önünde bulundurularak bir seçim yapılması daha doğru olur. Bebeğin rahatlığı ve güvenliği çok önemli bir konudur. Bu nedenle bu durum göz önünde bulundurularak emzik modelleri tasarlanmıştır. Özellikle sitemizde yer alan bibs emzik ürünlerini inceleyerek bebeğiniz için en kaliteli, sağlıklı ve güvenilir bir emzik modelini tercih edebilirsiniz. 

Emzik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Emzik seçerken bebeğin yaşı ve gelişim seviyesine dikkat edilmesi en önemli konulardan biridir. Bu duruma göre bir emzik seçimi yapılabilir. Yenidoğan bebekler için yenidoğan emzik seçimi yaparken daha çok küçük, damaklı ve yumuşak yapıya sahip emzik modeller daha idealdir. Bebeğin büyüdüğü dönemler esnasında emziğinin boyutunun ve sertliğinin değiştirilmesi gerekir.

Emzikler genel olarak silikon ve lateks malzemelerden üretilir. Silikon emzik modelleri hem daha dayanıklı hem de dış etkenlere karşı daha az duyarlıdır. Lateks emzik modelleri ise daha yumuşak yapılı olup, doğal bir his sağlar. Fakat dayanıklılık açısından çok iyi değildir ve alerjisi olan bebekler için pek uygun sayılmaz. 

Genel olarak kalitesiz ya da emzik için uygun olmayan malzemeler ile üretilen emzikler bebeğin sağlığını olumsuz açıdan etkiler. Bu yüzden de güvenilir firmalardan, kaliteli emzik markalarını tercih etmek daha doğru olur. Sitemizde yer alan bibs emzik modelleri bebeğinizin sağlığı ve gelişimi için son derece uygundur. Bu nedenle ürünlere göz atarak bir seçim yapabilirsiniz. Gerekli sertifikaya sahip olan emzik modelleri, bebeklerin ağız gelişimine son derecede katkı sağlar.

Bebeklerin bir kısmı düz uca sahip emzik modellerini tercih ederken, bir kısmı da daha yuvarlak ya da orta çıkıntılı uçları rahat bulabilir. Bu nedenle bebeğin hangi emzik modelini tercih edeceğine dikkat ederek bir seçim yapabilirsiniz. 

Aynı zamanda emziğin üzerinde hava deliklerinin olması da çok önemlidir. Hava deliklerinin genel olarak bebeğiniz emziği emerken vakum oluşturmasına engel olur. Böylece bebek hava yutmaz ve gaz sancısına engel olunur. Emziklerin her biri farklı ki bir boyuta sahiptir. Bu nedenle bebeğin yaşına ve sağlığına uygun bir emzik tercih etmek daha doğru doğru olur. 

Emzik seçimi sırasında nasıl bir emzik seçmek gerekir konusuna dikkat ederek bir seçim yapılmalıdır. Çünkü küçük bir emzik tercih edildiğinde bu emzik bebeğin ağzına tam oturmayabilir, büyük emzik tercih edildiğinde de bu bebeğinizi huzursuz ve rahatsız edebilir. Bu yüzden önerilere dikkat ederek bir seçim yapmak son derece önemli olur. 

Bebekler İçin En İyi Emzik Markaları Hangileridir?

Bebekler için en iyi markanın emziğini tercih etmek, hem bebeklerin ağız sağlığının korunmasına yardımcı olurken hem de emme ve gelişim refleksinin gelişmesine destek olur. Aynı zamanda sertifikaya sahip olan emzik modelleri diğer çeşitler ile kıyaslandığı zaman çok daha sağlıklıdır. Bu nedenle sitemizde yer alan emzik modellerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin sağlığını ve gelişimini son derece önemseyerek en iyi emzik modellerini sizlere sunmaktayız. Bebeğiniz için tercih edebileceğiniz en iyi ve sağlıklı emzikler ise şunlardır;

Bibs emzikler, oldukça uzun yıllardan beri tercih edilen en popüler ve sağlıklı emzik markasıdır. Bebeklerin gelişimini destekleyen, sağlığını önemseyen ve rahat olmalarına imkan sunan bir emzik üreterek bebeklerin severek kullanacağı ürünleri sizlere sunmaktadır. Son derece bebeklerin ağız yapısına uygun olan, diş bozukluğuna sebebiyet vermeyen, sağlıklı ve alerjik olmayan maddeler ile hazırlanan bir içeriğe sahip markadır.

Emzik konusunda bebeğiniz için iyi bir markanın ürününü tercih etmek isterseniz sitemizi gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı, kaliteli ve güvenilir bir markanın emziğini tercih etmek isterseniz bibs emzik modellerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.