Yaş Gruplarına Göre Eğitici Oyuncak Seçimi

Yaş Gruplarına Göre Eğitici Oyuncak Seçimi

Yaş Gruplarına Göre Eğitici Oyuncak Seçimi

Yaş gruplarına göre eğitici oyuncak seçimi aileler için oldukça önemli bir konudur. Oyuncakların doğru kriterlere uygun şekilde seçilmesi çocukların bilinçsel gelişimi açısından da oldukça önemlidir. Yanlış yönde alınan bir oyuncak çocukların hayal gücünü olumsuz yönde etkileyebilirken iradeli bir şekilde seçilen oyuncaklar çocukların hem fiziki hem psikolojik hem de ruhen kendilerini iyi hissetmelerine ve hayal dünyalarını geliştirmelerine yardımcı olur. 

1 Yaş Eğitici Oyuncak

1 yaş eğitici oyuncak seçenekleri çocukların zihinsel gelişimi açısından da oldukça önemlidir. 1 yaşındaki çocuklar henüz etrafı tanıma aşamasındadır. Bu nedenle onların kabiliyetine ve dikkatlerine uygun oyuncak seçimi oldukça önemlidir. Bu yaşlarda Yükselen Zeka Bebek Zeka Kartları bebeğinizin gelişimine ciddi oranda destek sağlayacaktır. İçerisinde 60 adet Türkçe İngilizce terimli kartlar bulunan bu oyun seti sayesinde bebeğiniz hem kelime dağarcığını geliştirecek hem de dikkatini toplayacaktır. 

Ebeveynlerin tercih edecekleri doğru yaş oyuncakları bebeklerin kaba motor, ince motor, duyu, görme ve hafıza geliştirme becerilerini arttıracaktır. Aynı şekilde çeşitli dokuları hissetmelerini, renkleri ve farklı sesleri tanımalarını ve dünyayı daha iyi anlamlandırmalarını sağlar. Bebeklerin 12-18 ay aralığında büyüme hızları bir anda artış gösterir ve doğru oyuncak seçimi ile kaba motor gelişimi de sağlanır. Sitemizin sizlere sunduğu oyuncaklar bebeğinizin el göz koordinasyonunun gelişmesine de yardımcı olur. Örnek vermek gerekirse hafıza kartlarını incelemek, peluş oyuncakları incelemek, legolarla bloklar yapmak gibi aktiviteler bebeğinizin zihinsel gelişimine katkı sağlayacaktır. 

1 yaş çağı çocukların motor gelişimini geliştirdikleri ve en hareketli oldukları zamanlardır. Büyük ve yumuşak bloklar, itme çekme oyuncakları ve sürülebilir araçlar bebeğinizin kaba motor gelişimine büyük oranda katkıda bulunur. Bebekler bu dönemde kaba motor gelişimini tamamlamaya başladıkları gibi ince motor gelişimini de tamamlar. Bloklarla oyun kurmak, hafıza kartlarını incelemek ve karşılaştırma yapmak, yapbozları bir araya getirmek bebeğinizin ince motor gelişimini ileri götürecektir. Bu nedenle 1 yaş oyuncakları arasından en doğru seçimi bebeğinizin ilgi alanına göre yapabilirsiniz. 

2 Yaş Eğitici Oyuncak

2 yaş eğitici oyuncak seçimi, tıpkı diğer yaş gruplarındaki gibi titizlikle seçilmesi gerekir. 2 yaşındaki çocukların hem motor gelişimleri hem de zihinsel gelişimleri devam ettiği için ilgilerini çekecek ve çocuklarınıza bir şeyler katacak oyuncaklar seçmeniz daha doğru olur. 2 yaş motor gelişiminin yanı sıra çocukların konuşmaya başladığı ya da cümlelerini geliştirdiği çağdır. Bu nedenle motor gelişimine katkıda bulunacak oyuncakların yanı sıra konuşmasını hızlandıracak, kelime dağarcığını geliştirecek oyuncaklar seçmenizde de fayda vardır. Bunun için bir fikriniz yoksa sizlere Yükselen Zeka Konuşturan Oyuncak tavsiye edebiliriz. 16-24 ay çocuklar için gayet ideal olan bu oyuncak bebeğinize çok olumlu etkiler katacaktır. 

Müzik aletleri de bu yaş grubunun dikkatini çekecek oyuncak kategorisi arasında yer alır. Küçük davullar, gitarlar ya da bateri gibi müzik aleti oyuncaklarını çocuklarınıza alarak sanatsal gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz. 2 yaş çocuğunuz varsa boğulma riski bulundurmayan, toksik madde içermeyen, dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilmiş oyuncakları seçmeniz daha iyi olacaktır. Sitemizden bu niteliklerde birbirinden eğlenceli ve eğitici oyuncakları güvenle temin edebilirsiniz. 

3 Yaş Eğitici Oyuncak 

Etrafı keşfetmeye başlayan miniklere dikkat çekici ve 3 yaş eğitici oyuncak seçimi yapmakta zorlanıyorsanız içeriğimizdeki tavsiyelerden esinlenebilirsiniz. Eğitici oyuncak çeşitleri miniğinizin hem keyifle vakit geçirmesine olanak sağlarken hem de gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Özellikle toksin içermeyen plastik malzemeden üretilmiş oyuncaklar çocuklar için hem hafif hem de taşıması kolaydır. Yükselen Zeka Çarpım Tablosu Öğreten Yaz Sil Tablosu 3 yaşındaki çocuğunuz için eğlenceli olabilir. 6 yaş ve üzeri için kullanabilen bu oyuncak miniğinizin sayıları tanımasına yardımcı olacaktır. Hem de yaz sil özelliğinin bulunması ürünü daha keyifli hale getirir. 

3 yaş eğitici oyuncak seçerken çocuğunuzun cinsiyeti, ilgi alanları ve oynamayı sevdiği oyunlar da önemli faktörler arasında yer alır. Bu kriterlere dikkat ederek siz de miniğinizi eğitecek ve eğlendirecek farklı 3 yaş eğitici oyuncak seçeneklerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.