Sağlıklı ve Pratik: Çocuklar İçin Yemek Termosu Seçimi ve Kullanımı Rehberi

Sağlıklı ve Pratik: Çocuklar İçin Yemek Termosu Seçimi ve Kullanımı Rehberi

Çocuklar İçin Yemek Termosu Seçimi

Çocuklar için yemek termos  seçimi bir hayli önemlidir. Yemek termosunun ısı bir şekilde korumasının yanı sıra, BPA'sız olmasına da dikkat etmek gerekir. Bu durum yalnızca çocuklar için değil aynı zamanda iş yerine giderken, yiyeceklerini yanına alan kişiler için de önemli bir husustur. Termos seçimi için tercihinizi sağlıklı bir yemek termosundan yana kullanmanız çok önemlidir. Bu nedenle BPA'sız kanserojen madde içermeyen termoslar almaya dikkat edin.

Yemek Termosu ve Faydaları Nelerdir?

Genel olarak sağlık söz konusu olduğu zaman özellikleri çocukları fast food tarzı gıdalardan, fazla doymuş yağlardan, kızartma, un, tuz ve şeker gibi besinlerden uzak tutmak istenir. Genellikle küçük yaştaki bir çocuk neyin zararlı neyin faydalı olduğunu bilmediği için beklenmesine ebeveyn tarafından dikkat edilmesi çok önemlidir. Bunun için aşağıdaki detaylara dikkat edilmesi çok doğru olur. 

  • Okul çağındaki bir çocuğa su içmenin ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır. Beslenme çantasının yanına kesinlikle bir matara ile bol su koymak gerekir.
  • Her gün beslenme çantasının içerisine taze meyve bulundurun.
  • Beslenme çantası seçimi için dikkatli olmakta fayda vardır. Sıcağı iyi şekilde muhafaza eden ve havayı geçirmeyen bir yemek termosu oldukça idealdir. 
  • Doğal beslenmesine özen gösterilmelidir. 
  • Çocuğu hazır gıdalardan uzak tutmakta fayda vardır. Bunun için yiyeceklerin evde hazırlanmasına dikkat edilmelidir. 
  • O günlerin dengede tutulması da önemlidir. Çocuğun gün içerisinde bir çok vitamini almasına özen gösterin. 

Yemek Termosu Kullanmak Faydalı mı?

Artık son yıllarda neredeyse yiyeceklerin sağlıksız olması sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Günlük hayatta artık kimyasal katkısız, GDO'suz ve hormonsuz ürün tüketimi sağlamak oldukça imkansız bir haldedir. Hiçbir sebze ve meyve mevsiminde tüketilmesi hale gelmiş durumdadır. Bu durum ise en çok gelişim çağındaki çocuklar için üzücü bir konudur. Evde yenilen yiyecekleri sağlıklı bir hale getirmeye çalışsak da dışarıda yemek yemek oldukça zor bir hale geldi. Ancak bu durum ise artık yemek termosu ile son bulmaktadır. Evde pişirilen yemekleri günlük hayatta da sıcaklığını ve besin değerini kaybetmeden tüketmek mümkündür. Bu yüzden ister okula giderken, ister ise giderken yemek termosu ile yiyeceklerin izi muhafaza etmeniz çok kolaydır. 

Aileler Neden Çocukları İçin Termos Kullanmalı?

Genellikle birçok ebeveyn bebek ve çocuk için termosları gereksiz olarak görür. Fakat bu konu iyice araştırıldığı zaman aslında termosları ne kadar avantajlı ve yararlı olduğu anlaşılır. Termos kullanmak aşağıda yer alan durumlar için faydalıdır.

  • Genel olarak pilav, makarna, çorba ve sulu yemek gibi yiyeceklerin soğuk olarak tüketilmesi önerilmez.
  • Isısını kaybeden yiyeceklerin yağları donabilir. Böyle bir durum hem çocukların hem de yetişkinlerin iştahının kapanmasına neden olurken hem de bağırsakların yorulmasın sebebiyet verir. 
  • Belirli bir sıcaklıkta olan yemekler sayesinde bebekler, çocuklar ve yetişkinler, evdeki gibi hem taze hem de sıcak yemek yiyebilir.
  • Sıcak çorba ve yemek yiyen çocukların bağırsakları daha düzenli bir şekilde çalışır. 
  • Özellikle bir yolculuk sırasında çocuklar acıktığı zaman termos sayesinde ebeveynler çocuklarının karnını doyurabilir. 

Çocuk ve Bebek Termosu Temizliği Nasıl Olmalı?

Termos temizliği sırasında hassas davranmak önemlidir. Özellikle çocuk için kullanılan termosların kimyasal kullanılmadan temizlenmesi daha iyi olur. 

  • Çocuk ve bebek termosu temizliği için doğal malzemeler tercih edilmelidir.
  • Sirke, limon ve karbonat ile temizlik işlemi gerçekleştirilebilir.
  • Sıcak su ile de temizlik işlemi yeterli olabilir.
  • Keskin kokuyu gidermek için limon suyu ile temizlik yapmak daha iyi olacaktır.
  • Makinede yıkama bilen termoslar, makineye de atılabilir.
  • Bebek termoslar her kullanımdan sonra iyi şekilde temizlenip sonrasında kurulanmalıdır. 

Termos İle Neler Taşınabilir?

Günlük hayatta yemek termosu gibi pratik ürünlere her zaman çok fazla ihtiyaç duyulur. Hem bebekler, hem çocuklar ve hem de yetişkinler için önemli bir yere sahip olan termoslar çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Yemeklerin sıcak ve daha sağlıklı kalabilmesi için böyle bir ürün mutlaka kullanılmalıdır. 

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan meyve sebzeler, yemek termosu içerisinde rahatlıkla taşınabilir. Hava almasına engel olmak için kapağını kapalı tutmak yeterlidir. Böylece kullanım sırasında açılması daha iyi olur.
  • Çorbalar, sebze püresi, makarna ve pilav gibi yiyecekler tencereden alındıktan sonra termosa koyulabilir.