Oshkosh ile Küçük Adımlar, Büyük Keşifler: Çocuk Modasında Konfor ve Stil

Oshkosh ile Küçük Adımlar, Büyük Keşifler: Çocuk Modasında Konfor ve Stil


Çocuklarınıza Özgürlük Bizimle Keşfetme Fırsatı


Çocuk modası sektöründe firmamız olarak yılların aşkın tecrübemiz ile Oshkosh küçükleri günlük hayatta giydirme konusunda uzmanlaştık. Bu nedenle Mamba Kid bebek giyim koleksiyonunda her modaya uygun ve yüksek kaliteli kumaşlar ile meydana getirilmiş modaya bizim ürünlerimiz ile denk geleceksiniz. Her giysi, cilde zarar vermeyen özelliği ile yumuşak kumaşlardan kişiye özel adapte olabilen olarak ürettiğimiz ürünlerdir.


Oshkosh bebek giyim koleksiyonu, bu büyüme dönemdeki hareketlilik gereksinimlerini karşılamak üzere tasarladık. Konforlu yapıda olan tüm giysi ve aksesuarlarımızın ana odak noktasıdır. Kıyafetlerimizdeki giymeyi ve bebek bezini ihtiyaçlarına göre değiştirmeyi basitleştiren açıklıklara şaşırarak tepki göstereceğinizden çok eminiz; bebeğinizin her büyüme sürecine adapte olmayı sağlayacak bedenin yapısına göre farklı yüzeylere farklı kumaş yapılarına sahip olan kıyafetler; ve ayrıca beklenmedik etkide ve herhangi bir durumda dış görünüş değişikliği için en iyi olan setler veya kıyafetler bebeğiniz için alışveriş yapma evresinde en mutluluk aldığınız anlar o minik bodyleri, bluzları, tulumları en iyi tercih olmalı. 

Bebeğinizi bu tatlı kıyafetlerin içerisinde hayal etmek bile size en iyi anları verir. Böylelikle kıyafet tercih ediminde dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var. Kullanılan maddelerden, dikiş yerlerine kadar inceleyerek ortaya koyduğumuz bu ürünler sizlere en güzel armağandır.



Bebek kıyafeti satın almakta da ne var çok önemli değil demeyin. Her işte önemli hususlar olduğu gibi bunda da özellikler var. Lakin konu bebek olunca anne babalar daha hassas bir birey oluyorlar.

Bebeğin kıyafetleri pamuklu, yumuşak ve doğada bulunan organik kumaşlardan yapılmış olmalı ki cilt dokusunu tahriş etmesin. Ayrıca içinde rahat hareket kabiliyetini de düşündük o anlarda hatta  emeklerken veya dönerken kol ve bacak egzersiz hareketlerini engellememeli. Çorapları da yumuşak dokulu ve rahat bir bollukta olmalı. Kıyafet alırken, kol, yaka ve bel ağızlarının sert yapıda olmamasına ve çıtçıt, düğme gibi aksesuar unsurlara dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda tüylü formda kıyafetler olmamasına da özen göstermelisiniz. Çünkü çocuklarımız buldukları şeyleri ağızlarına atarlar ve tüyler çocuğun boğazına kaçabilme gibi durumları olabilir. Tulum ve pijamalarımızın karın kısmından açılmaması için özen göstermelisiniz. Böylece bez değiştirme kısmında daha basit ve sağlıklı olarak ürünlerimiz ile yapabilirsiniz. Bebekler hızlı gelişmeleri esnasında büyüdüğü için ilk etapta çok fazla yenidoğan kıyafeti almanıza gerek olmayan durumlar olabilir. İlk günler için birkaç parça ürünlerimiz ile yetinip 3-6 aya göre olanlardan bizden daha fazla satın almak uygun olacaktır. Aldığınız kendi zevkinize ait olan kıyafetlerin kısa bir süre sonra uyuyakaldığını görmek sizi de üzer.



Ürünlerimizde önden açılan tulumlar ya da ikili takımlar ilk aylarda siz değerli aile üyelerine ve bebeğinize kolaylık sağlayacaktır.

Güvenlik konusu açısından düğme ya da uzun ipli kıyafetler yerine çıtçıtlı ve sade olanları, yıkadıktan sonra sarkma özelliği olmayan, çekme yapmayan, boya vermeyen kaliteli ürünleri, kullanılan boya madde açısından bebeğinizde alerji yapma olanağı olacağından standart belgeli ürünlerimizi tercih etmelisiniz. Bu standart, yani normal insan biyo ekolojisi alanından şüpheli zararlı materyallerin analizlerini içermekte ve sınır değerler öngörmeyi smaçlar.


Bebek Cildi Hassastır

Vücudumuz dış etkenlerdeki dünyadan gelen uyarı faktörlerine karşı sürekli tetiktedir. Kendisine olumsuz bir şekilde zarar verebilecek her türlü malzemeye karşı da bir savunma mekanizması geliştirmeye programlanmıştır. Alerjiler de bu savunma mekanizmasının işleyişi sonucu oluşmayı amaçlar. Bebek vücudu koruyucu hücrelerini uyarmış olan bu alerjenler; toz parçacıkları, duman, zehirli gazlar, polenler olabileceği gibi günlük karşılaşacağımız yaşantımızda kullandığımız kimyasal maddelerde olabilir. Solunum ve deri yoluyla yapı olarak vücudumuza girebilirler.

Bebeğinizin cildi ince ve dış etkenlere karşı daha hassas bir yapıdadır. Yağ tabakası yetişkin bireylere göre daha az olduğundan soğuğa karşı şekilde dirençsizdir. Bu yüzden bebeğinizi özellikle ilk ay zamanlarda daha dikkatli giydirmeli, onun için özenerek tercih ettiğiniz desenli renkli kıyafetlerimizi yıkama esnasında bunların cildine doğrudan temas edeceğini unutmamalısınız.


Yaşına Göre Değil Boyuna Göre 


Oshkosh markası bebek kıyafeti alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında ipuçları veriyoruz. Bebek ve çocuğun ten yapısına değen tüm malzemelerin sağlığa zararlı etken olmamasına özen gösterilmelidir. Mutlaka doğal organik materyallerden üretilen ürünler seçilerek devam edilmeli.

Küçük parçalar içerik kısmında var olan ve çocuk tarafından koparılma riski adı altında yer alan aksesuarlı ürünler tercih edilmemelidir. Çocukların yutma riski tehlikesi olduğundan tehlike arz eder. Bebeklerde yakası çok kapalı olan ürünler, giydirirken zorluk yaratma özelliğine sahiptir. Bu yüzden mutlaka yakası açılır özellikte olan ürünlerimizi tercih edilmelidir. Alınan kıyafette dikiş kısımları, üzerindeki nakışların arka bölgeleri sertliği kontrol edilmelidir. Çok sert olanlar kesin bir şekilde tercih edilmemelidir. 

Çocukların yaşlarına göre değil, boyunun ebatlarına göre kıyafetimizi alınmalıdır; çünkü her çocuk aynı yaşta ve aynı boyda olmayabilir. Çocuğa çok sıkı olan giysiler giydirilip hareket özgürlüğü kısıtlanacak şeklinde olmamalıdır. Emeklemeye devam eden bebeklerde diz kısımları dikişli pantolonlar alınmamalıdır. Çocukların belleri standart bir beden olmadığından ayarlanabilir lastikli pantolonlarımızı alınmalıdır. Ayakkabı alırken ayak gelişimini engellemeyecek şekilde anatomik ayakkabılar tercih edilmelidir. 

Çoraplarda sıkı lastikli ürünler yerine katlanır ensek boğazlı ürünlerimizi tercih etmelisiniz. Bezli bebekler için altı açılabilir tasarımlarımızı ya da kolay çıkarılabilir kıyafetlerimizi satın almanızı ekipçe öneriyoruz. Bebeklerin yaşa bağlı olarak cildi hassas olduğundan deterjanlara karşı alerjik reaksiyon tepkiler gösterebilirler. Bu yüzden bebek kıyafetlerinde özel deterjanlar kullanılmalıdır. Tüm giysiler için yıkama talimatlarına uyulmalıdır. Bebek kıyafetleri satın alındıktan sonra mutlaka yıkanmış bir şekilde öylece kullanılmalıdır. Saklanma esnasında naftalin ve güve ilaçları tarzı hassas deri bütünlüğünü bozan kimyasal maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır.


Yaz Mevsiminde Giyim


Yaz mevsiminde bebeklerimizi ve çocuklarımızı bu koşullar neticesinde nasıl giydireceğimiz ürünlerimiz konusunda çoğu zaman annelerin karar vermekte zorlandığı ve kararsızlık içerisinde çektikleri bir durumdur. Çoğu anne çocuğunu, çok fazla kalın giydirip terletmekten ya da az giydirip üşütmekten elbette korkar. Ancak gerektiğinden fazla giydirmek isiliğe neden olacağından oldukça dikkat etmek gerekir. 

Her koşulda ister yaz ister kış her mevsime uygun olan ürünlerimiz sizlere sunulmaktadır. Hatta 6 aydan küçük bebeklerin yazın güneş ışınlarına direkt maruz kalmamasını ekiple öneriyoruz. Bebeklerin güneşin zararlı faktörlerinden korumayı amaçlayan ürünlerimiz, terlemelerini önlemek için kıyafetlerinin pamuklu olmasına özen gösteriyoruz. Yine uzun, ince kumaşlı pantolonlar, uzun kollu, ince pamuklu gömlekler, hatta ve hatta boyun ve yüz bölgesini korumayı düşünerek bunu amaç edinen geniş kenarlı şapkalar kullanmanız son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Ancak uygun kıyafet veya gölgeye sığınamadıkları durumlarda güneşe karşı koruma içeren kıyafetlerimizi kullanarak bebeğin yüzüne koruma sağlar. Eğer bebek tüm bu korumalara rağmen güneş yanığı olursa etki alan  vücut bölgesine serin kompres uygulamak her bebek için faydalı olacaktır.