Kız Çocuk Giyiminde Renk Trendleri

Kız Çocuk Giyiminde Renk Trendleri

Kız Çocukları İçin Elbiselerde Renk Seçimi

Yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocuklarda da elbise renk seçimi oldukça önemlidir. Özellikle çocuklar kendi kıyafet renk seçimini kendisi gerçekleştirdiğinde hem özgüvenleri artar hem de kendilerini daha mutlu hissederler. Geçmiş yıllarda kız çocuklarında pembe, erkek çocuklarında mavi renk tonu hakim olsa da günümüzde bu durum tamamen değişmiştir. Kız çocukları da mavi elbise giyebilir, erkek çocukları da pembe gömlek ya da tişört giyebilir. 

Renklerin sadece yetişkinlerin değil bebeklerin ve çocukların üzerinde de olumlu ya da olumsuz etkileri bulunur. Bu nedenle kız çocuk elbise renk seçimi yaparken de renklerin etkisi göz önüne alınmalıdır. Bebeklere kıyafet alırken daha canlı renkleri satın alırsanız hem onların dikkatini çekebilir hem de göz koordinasyonunun gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Kız çocuklara elbise bakarken de onların zevklerini, ten rengini ve genel ruh halini göz önünde bulundurmalısınız. 

Kız çocukları için elbise renk seçimi yaparken de asla cinsiyet ayrımı yapmamalısınız. Kız çocuk mavi elbise mi giyer? Kız çocuğu siyah elbise mi giyer gibi olumsuz fikirler edinmemelisiniz. Tam tersine belki de çocuğunuz gerçekten siyah ya da mavi rengi çok seviyordur. Belki de bu renkler ona bir şeyler çağrıştırıyordur. Bu nedenle çocuğunuz kendi zevkine hakimse, renk konusunda kendi fikrini söyleyebilecek yaştaysa onun tercihlerine de kulak vermelisiniz. 

Kız Çocuk Siyah Elbise

Kız çocuk siyah elbise özellikle kutlamalarda çok tercih edilir. 23 Nisan, 19 Mayıs gibi resmi bayram kutlamalarında veya doğum günlerinde bu elbiseleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca günlük kıyafetlerde de siyah rengi tercih edebilirsiniz. Kış aylarında siyah renk güneşi çektiği için bu renkle çocuğunuz daha sıcak kalacaktır. Rengi siyah olsa bile pullu, işlemeli ya da dantelli elbise modellerine göz atarak üzerindeki karanlığı renklendirebilir, cıvıl cıvıl bir dünya haline getirebilirsiniz. Bunların yanı sıra kız çocuk siyah elbiseyi çok kolay bir şekilde her türlü aksesuar ve yan giyim ürünleri ile kombin haline getirebilirsiniz. 

Kız Çocuk Kırmızı Elbise

Kız çocuk kırmızı elbise onların tutkuyla giyeceği ve çokta severek kullandıkları bir alternatiftir. Gerek doğum günlerinde gerekse günlük olarak kırmızı rengi tercih edebilirsiniz. Desenli kırmızı elbiseler lekeyi de fazla göstermediğinden ötürü ebeveynler tarafından da sevilerek kullanılır. Mini, etekli, fırfırlı ya da pileli şekilde kız çocuklarınıza kırmızı elbise temin edebilirsiniz. Antebies markası üzerinde yer alan modellere göz atarak çocuğunuza en çok yakışan kırmızı elbiseyi temin edebilirsiniz. 

Kız Çocuk Kıyafetlerinde Renk Tercihi Nasıl Olmalı?

Kız çocuk kıyafeti renk seçimi yapmak kimi zaman ebeveynlere korkutucu geliyor olabilir. Ancak belli başlı kriterlere dikkat ettikten sonra göz korkutacak bir durum yoktur. Çocuğunuzun yaşı, ten rengi ve davranışları kıyafet renk özgünlüğünü gelirler. Doğru renk tonunu seçmeniz durumunda çocuğunuzun özgüvenini pekiştirebilir ve ruh halini olumlu yönde etkileyebilirsiniz. 

Çocuk giyim ürünlerinde renk skalası göz önüne serilir. Çok geniş yelpazede renk alternatifi vardır. Canlı renklerin daha çok hakim olduğu çocuk giyim ürünlerinde pastel renk tonlarında, baskılı ve kabartmalı desenler de çok sık tercih edilir. Son yıllarda değişen renklere ve pul işlemeli detaylara sahip kız çocuk giyim ürünleri de popülerlik kazanmıştır. Baby Joko gibi büyük markalar üzerinden alaca renklere sahip, özenle tasarlanmış ve bebeğinizin konforu için kullanıma uygun kız çocuk elbise tonlarını inceleyebilirsiniz. Pembe tonun yanı sıra ekru, yeşil, mor, lila, sarı ve kırmızı gibi renk tonları da kız çocukları tarafından severek kullanılır. 

Çocuklar için kıyafet rengi belirlenirken mevsim koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yaz aylarında ekru ve sarı gibi gün ışığını yansıtan tonlar daha sık tercih edilir. Beyaz renk de yaz ayında daha sık kullanılır çünkü beyaz aydınlığın sembolüdür. Aynı şekilde yaz aylarında siyah renk elbise seçimi doğru değildir. Bunun yerine kış ve bahar aylarında siyah renk tonu kullanılabilir. 

Çocukların İlgi Alanına Göre Kıyafet Desen ve Renk Alternatifleri

Her çocuğun kendine has karakteri ve tarzı vardır. Bu durum kıyafetlerde de bu şekildedir. Çocuklar için kıyafet renk seçimi belirlerken onun tarzı göz önüne alınmalıdır. Baskı ve desen konusunda da çocuğun fikri çok önemlidir. Örneğin bazı çocuklar hayvan figürlü desenlerden hoşlanırken bazıları sanatsal desenlere bayılır. Bazıları düz desen severken bazı kız çocukları da pullu, simli ve taşlı modellerden hoşlanır. Bunun için kıyafet renk seçimi yaparken desen uyumuna da dikkat etmelisiniz. Mayoral markasından birbirinden güzel modeller elde edebilirsiniz. 

Kış Aylarında Doğru Kız Çocuk Kıyafeti Belirleme 

Kış aylarında doğru kıyafet seçerken çocuğunuzun sağlığını ve korunaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Kış aylarında doğru kıyafeti bulmak için aşağıdaki unsurlara dikkat etmelisiniz;

  • Soğuk ve rüzgara karşın dayanıklı kumaşlardan üretilmiş olması gerekir. 
  • Yün ve polar kumaşlar tercih edebilirsiniz. Böylece çocuğunuz kışın ayaz soğuklarında bile hiç üşümez. 
  • Su geçirmez giysiler tercih edilmelidir. Yağmurlu havalarda çocuğunuzun ıslanmasını istemiyorsanız bu niteliğe dikkat etmelisiniz. 
  • Kışlık aksesuarlar da giyim ürünlerinin bir parçasıdır. Eldiven, atkı ve şapka gibi ürünleri mutlaka bulundurmalısınız. 

Kış aylarında kıyafet seçimi yaparken bu kriterlere dikkat ederseniz onun konforla kışı geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. Kıyafet seçiminde sadece desen ve modele değil, kışın soğuk ve dondurucu mevsimlerinde soğuktan korunmasına öncelik vermelisiniz. Kışın giyilmesi için en uygun şartları taşıyan çocuk giyim ürünlerini Baby Joko markasında bulabilirsiniz.