İlkokul Çocukları BİLSEM Sınavına Nasıl Hazırlanır?

İlkokul Çocukları BİLSEM Sınavına Nasıl Hazırlanır?

İlkokul Çocukları BİLSEM Sınavına Nasıl Hazırlanır?

BİLSEM nedir, nasıl hazırlanılır gibi sorular sınav tarihi yaklaştıkça ebeveynler açısından merak söz konusu olmaya başlamıştır. BİLSEM sınavı, örgün öğretimde diğer öğrenciler ile aynı müfredatta eğitim gören 1,2 ve 3.sınıf öğrencileri arasından üstün yeteneklere sahip öğrencileri belirlemek amacı ile yapılan bir sınavdır. Bazı yıllarda bu sınava 4.sınıflar da dahil edilir. Sınavda üstün yetenekler resim, müzik ve genel zihinsel beceri olmak üzere 3 gruba ayrılmıştır. BİLSEM sınavları grup tarama uygulamasının yanı sıra bireysel değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşur. Bu sınavda başarı elde eden öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezleri’nde ücretsiz eğitim almaya hak kazanırlar. 

*NOT* 

BİLSEM tanımından anlaşılacağı üzere bu sınava sadece en çalışkan öğrenciler değil, özel yeteneği bulunan öğrenciler de katılabilir. 

BİLSEM Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

BİLSEM ilkokul sınavına bireysel başvuru yoktur. Özel yetenekleri öğrencilerin belirlenmesi için sınıf öğretmenleri sorumlu tutulmuştur. Sınıf öğretmeni, yetenekli olduğunu düşündüğü öğrenciyi E- Okul sistemine kayıt ederek, BİLSEM sınavı için başvuru kaydı oluşturur. Öğretmeni tarafından başvurusu yapılan öğrenci BİLSEM sınavına katılmaya hak kazanır. 

BİLSEM Sınavına Nasıl Hazırlık Yapılır? 

BİLSEM sınavına nasıl hazırlık yapılır sorusu gündemde. Pek çok farklı kaynak üzerinden sınava hazırlık yapabileceğiniz gibi Yükselen Zeka Yayınları tarafından sunulan soru cevap kitapçıklarından yararlanabilirsiniz. 

BİLSEM sınavının ilk aşamasında öğrenciler tablet üzerinden sınava tabii tutulur. Bu sınavı başarı ile geçen öğrenciler ikinci aşama sınava yani yetenek belirleme sınavına girerler. Bu sınavda da öğrencinin yatkın olduğu yetenek belirlenir. Bu iki sınavı başarı ile atlatan öğrenciler BİLSEM sınavını kazanmış ve Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim görmeye hak kazanmış olur. 

BİLSEM sınavları bilgiye değil, zihinsel beceriye dayalı sınavdır. BİLSEM sınavı nasıl kazanılır sorusunun yanıtına zihin oyunları oynayarak ve mantığını geliştirerek diyebiliriz. Bu nedenle ezber yaparak değil, çocuklara mantığını nasıl kullanması gerektiğini öğreten kitaplar ile BİLSEM sınavına hazırlık yaptırabilirsiniz. Yükselen Zeka BİLSEM  sizlere bu konuda yardımcı olabilir.