Evde Çocuklarla Oynayabileceğiniz Oyunlar: Eğlenceli ve Öğretici Aktiviteler

Evde Çocuklarla Oynayabileceğiniz Oyunlar: Eğlenceli ve Öğretici Aktiviteler

Çocuklar İçin Evde Yapılacak Etkinlikler

Çocuklar için evde yapılacak etkinlikler pek çok ebeveynin merak ettiği bir konudur. Özellikle günümüz çağında küçük çocukları sokağa salmakta zorlanan anne babalar çocuklarının can sıkıntılarını giderebilmek amacıyla farklı aktivitelere yöneliyor. Çocuklarla kaliteli zaman geçirebilmek her anne baba için önemlidir. 

Ebeveynlerin pek çoğu sokakta zaman geçirmenin tadını, eve girmek bilmeyen çocukluk çağlarını çok iyi hatırlar. Ancak günümüzde ne yazık ki gerek çevresel koşullardan gerekse teknolojinin sunduğu olanaklardan dolayı çocuklar dışarı çıkmaz oldu. Bunun yerine sürekli telefon ve televizyon ile vakit geçiren bir nesil çoğaldı. Teknolojiden çocuklarımızı biraz olsun uzak tutmak için evde çocuklarla aktivite kapsamında bazı öneriler mevcuttur. Aşağıda alt başlıklar halinde evinizde çocuklarınızla beraber oynayabileceğiniz oyunları bulabilirsiniz. 

Evde Kartopu Oyunu

Evdeki atık kağıtları elinizde buruşturarak kartopu haline getirebilirsiniz. Bu kartopu haline gelen kağıtları çocuklarınıza bir pota hazırlayarak basketbol oynamasını ya da bir kale hazırlayarak futbol oynamasını sağlayabilirsiniz. 

Deneyelim Bulalım Oyunu

Masa üzerine nohut, fasulye, ataç, boncuk gibi farklı boyutlardaki nesneleri koyarak bu nesnelerin boyutu hakkında çocuğunuzla sohbet edebilir, bu yöntemle çocuklarınıza boyut kavramını da öğretebilirsiniz. 

Kutuda Ne Var Oyunu

Kutuya koyacağınız bir eşyayı çocuğunuza 10 soru sorarak bu nesnenin ne olduğunu tahmin etmesini sağlayabilirsiniz. 

Renk Toplama Oyunu

Farklı renklerde mandalların bulunduğu bir sepetten çocuğunuzun bir mandal almasını isteyin. Aldığı mandalla aynı renge sahip olan eşyaları bulmasını söyleyin. Her doğru renkte eşya bulduğunda ona puanlar vererek onu ödüllendirin. 

Evin Krokisini Oluşturma

Bir kağıda ya da kartona çocuğunuzun evin kuşbaşı görüntüsünü çizmesini isteyebilir, eğer boyama yapmayı seviyorsa boyama yapmasını da isteyebilirsiniz. 

Ağır mı Hafif mi Oyunu

Tüy, pamuk, kalem ve kağıt gibi ürünleri bir araya getirerek ağır mı hafif mi? Hangisi daha ağır gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun ağırlık kavramı da gelişmiş olur. 

Balonda Ne Var?

Bir balonu şişirip içine mercimek, fasulye gibi malzemeler koyarak içinde ne olduğunu tahmin etmesini isteyebilirsiniz. 

Çizgide Kalma Oyunu

Çocuklarla evde çizgide kalma oyunu oynayarak onların görsel hafızasını da geliştirebilirsiniz. Eve bir parkur çizerek sek sek atlayabilir ya da çizgiyi takip etmesini veya çizgiye basmadan hareket etmesini sağlayabilirsiniz. 

Süngerle Su Aktarma

İki kap alıp birine su doldurup bir sünger yardımı ile diğer kaba suyu aktarmasını sağlayabilirsiniz. Bu oyun sayesinde epey vakit geçirecektir. 

Sesin Sahibini Bulma Oyunu

1-4 yaş arasındaki çocuklarınızla sesin sahibini bulma oyunu oynayabilirsiniz. Hayvan sesleri, araç sesleri dinleterek hangi ses olduğunu tahmin etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ondan bazı sesleri çıkararak size sormasını isteyebilirsiniz. 

Çocuklarla evde aktivite için pek çok farklı oyun mevcuttur. Hayal gücünüzü kullanarak siz de bunlara benzer oyunlar türetip çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.