Çocuklarla Tatile Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuklarla Tatile Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuklarla Tatile Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuklarla tatile giderken pek çok ebeveyn panik haline kapılır. Çünkü evde bile yeterince hareketli geçen zaman tatilde nasıl geçecek, acaba dururlar mı yoksa daha kötü stres mi olursunuz kaygılarınızdan kurtulabilirsiniz. İçeriğimizin devamında çocuklarınızla tatile giderken nelere dikkat etmelisiniz, yanınıza neler almalısınız gibi kriterleri inceleyebilirsiniz. 

Öncelikle çocuğunuzla tatile gideceğiniz zaman, bu dinlenmenin çocuğunuz için de iyi bir keşif olacağını unutmayınız. Çünkü her şeyden önce o da sizin gibi farklı yerler görecek, farklı yemekler tadacak ve manzara eşliğinde çok güzel bir mekanda kalacak. Çocukların dikkati geniştir, farklı bir ortam gördüklerinde tüm algılarını açarak ortama çabuk adapte olurlar. Bu nedenle çocuğunuzla tatile gittiğinizde otelde ya da evde kalmaktan çekinmeyin. Sadece çocuğunuzun kriterlerine uygun bir mekan seçmeniz daha konforlu tatil yapmanızı sağlayacaktır. Şimdi sırasıyla yanına alman gereken eşyalardan başlayarak çocuğunuzla tatile gideceğiniz zaman nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayalım. 

Çocukla Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Çocukla tatile giderken yanınıza almanız gerekenler şu şekilde gösterilebilir;

  • Mayo
  • Güneş kremi
  • Bebek bakım ürünü
  • Bebeğinizin kullanacağı bakım ürünleri ( tırnak makası, tarak, toka, ıslak mendil, pişik kremi vs.)
  • Giyim kıyafet ürünleri
  • Bez 
  • Oyuncakları 
  • Yiyecekleri 
  • Kullanıyorsa biberon emzik yedekleri ile beraber 
  • İlaçlar 

Çocuklar tüm gününü suda geçirmeyi sevdiği için mayo olmazsa olmaz kıyafetler arasında yer alır. Bebeğiniz henüz kendi tuvaletini kendi yapamıyorsa bez mayoları tercih edebilirsiniz. Elbette mayo seçimi yaparken çocuğunuzun yaş kriteri de çok önemlidir. Güneş kremi de asla atlamamanız gereken bir konudur. Çocuklara özel geliştirilen en az 50 SPF güneş kremleri daha etkili olacaktır. 

Bebekle Seyahate Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekle seyahate çıkarken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Çocukla tatile çıkarken onun rutinini dikkate almalısınız. Örnek vermek gerekirse yola çıkma vaktini onun uyku saatine denk getirerek yolda onunla uğraşmak yerine mışıl mışıl uyurken yolculuğa devam edebilirsiniz. 
  • Bebeğin sevdiği yiyecekleri ve oyuncakları yanınızda bulundurun. Hele ki uzun yola çıkıyorsanız bebeğinizi oyalamak için fazla fazla oyuncak alın. Her an her yerde duramayabilirsiniz bu nedenle mutlaka yanınızda bebeğinizin sevdiği besinleri bulundurmalısınız. 
  • Yeni yüzler görmek, yeni mekanda kalmak bebeğini endişeye sokabilir. Bu nedenle önceden bebeğini bilgilendirmen onu bir nebze olsa rahatlatacaktır. 

Bebeğinizle seyahate çıkarken en çok bu kriterlere dikkat etmelisiniz. Bunların dışında rahat bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. 

Uzun Yolculukta Bebeğin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Sadece anne sütü emen bebekler çok daha şanslı. Hatta siz de anne olarak daha rahat olursunuz. Çünkü arabada veya başka yerde hemen bebeğinizin karnını doyurabilirsiniz. Ancak ek gıda ile beslenen bebeklerde durum biraz daha farklı oluyor. Katı gıda ile beslenen bebekleriniz için el çantanıza kraker veya onun sevdiği mamalardan koyabilirsiniz. Onun gıdalarının el altında olmasına dikkat edin çünkü yolculukta ne kadar pratik olursanız o kadar rahat olursunuz. 

Çocuklarla Tatile Hazırlık Nasıl Yapılmalı?

Çocuklarla tatile hazırlık aşamasında çok dikkatli olmalısınız. Özellikle 2 yaş altında çocuğunuz varsa tüm aşılarının yapıldığından emin olmalısınız. Gerekli sağlık kontrollerinden geçirmeli ve takipli olduğu bir bölüm varsa enfeksiyon kapmaması açısından doktoru ile görüşmelisiniz. Çocuğunuzun kullanmış olduğu düzenli ilaç varsa ilk olarak çantanıza bu ilaçları atmalısınız. Kıyafet de çok önemli bir husustur. Özellikle küçük çocuklarınızın yanına bolca yedek kıyafet almalısınız. 

Çocuğunuzla Tatile Çıkarken İşinize Yarayacak Altın Öğütler

Çocuğunuzla  tatile gideceğiniz zaman aşağıda sizlere sunacağımız önerileri göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz;

  • Çocuğunuzun tatil dönüşü hasta olmasını istemiyorsanız tatili olabildiğince kalabalıktan uzak geçirmelisiniz. 
  • Dinlenme tesislerinde asansör gibi çok dar ve kalabalık alanlardan uzak durunuz. 
  • Restorana gideceğiniz zamanlarda yoğunluğun olmadığı saatleri tercih edin. 
  • Tatilde de olsa çocuğunuzun uyku düzenini asla değiştirmeyin. 
  • Çocuğunuza bol bol sebze, meyve ve su verin. 
  • Herhangi bir olası durumun meydana gelmesi durumuna karşın hastaneye yakın yerleri tercih edin. 

Bu şekilde çocuğunuzla rahat ve konforlu bir tatil geçirebilir, tatil dönüşü çocuğunuzun olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz.