Çocukların Gelişimine Katkı Sağlayan Eğitici Çizgi Filmler

Çocukların Gelişimine Katkı Sağlayan Eğitici Çizgi Filmler

Çocukların İzlediği Çizgi Filmler 

Çocukların en keyif aldığı şeylerden biri de hiç şüphesiz çizgi film seyretmektir. Belli bir yaştan itibaren disiplinli bir şekilde seyrettirilen eğitici çizgi filmlerin çocukların gelişimi konusunda son derece olumlu etkilere sahiptir. Dil becerileri, yabancı dil öğrenme, günlük aktiviteleri keyifle yapma, paylaşım ve arkadaşlık yapmayı öğrenmek gibi konularda ders veren çocukların izlediği çizgi filmler arasından en çok tercih edilenleri sizler için araştırdık. 

Peppa Pig

Küçük bir domuz olan Peppa Pig ve ailesinin başından geçen olayların anlatıldığı çizgi film, çocukların başına gelebilecek günlük konuları ele alıyor. Bazen iki kardeşin arasındaki kavgaların çözümü bazen oyun nasıl oynanır sorusunun  cevabı bazen de aile içi ilişkilerin ele alındığı bu çizgi filmleri İngilizce olarak da izlettirebilirsiniz. Çocuğunuzun dil becerilerinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Grafik olarakta oldukça yumuşak ve göz yormayan çizgi filmlerin hepsine İnternet ve televizyon üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şirinler

Hemen hemen herkesin küçüklük anılarında yer alan Şirinler köyü ve bu köyde yaşayan sakinleri günümüzde de sürekli çocuklar tarafından tercih edilen çizgi filmlerden bir tanesidir. Köy içinde yaşayan Şirin isimli küçük mavi yaratıkların birbirleriyle olan günlük diyalogları, arkadaşlıkları ve sorunları çözerken birbirleriyle olan uyumları son derece olumlu mesajlar verir. Arkadaşlık, paylaşım gibi konularda çocuğunuza iyi örnek olacak çizgi filmlerden biridir. 

Caillou

4 yaşında gayet mutlu bir çocuk olan ve arkadaş canlısı Caillou ‘nun başından geçen olayların anlatıldığı bu çizgi film de eğitici çizgi filmlerin başında yer alır. Her şeye pozitif bakan ve mutlu bir çocuk olan Caillou ‘nun sorunları çözme becerisi ve neşeli tavırları çocuklar üzerinde kesinlikle olumlu etkiler yaratacaktır. 

Peppe

Peppe’nin diğer çizgi filmlerden farklı olmasının sebebi yerli bir çizgi film olmasıdır. İçerik ve grafikleri Türk yapımı olan çizgi dizi, okul öncesi dönemde olan çocuklar için son derece eğitici özelliklere sahiptir. Dedesi, büyükannesi, annesi, babası ve kardeşiyle çok keyifli bir hayatı olan Pepee’nin başından geçen olaylar, hayattan öğrendikleri ve yaptığı yanlışları nasıl çözüme ulaştırdığı şeklindeki içerikleri olan çizgi film 3-7 yaş grubunda olan çocuklara hitap eder.

Niloya

Hem neşeli hem de iyi kalpli bir karakter olan Niloya bir köyde yaşamını sürdürür. Yaşamındaki bütün olayları hep olumlu bir şekilde çözmeye çalışan Niloya, zaman zaman şarkılar söylerken, zaman zaman da yeni arkadaşlar edinmek için uğraşır ve güzel dostluklar kurmayı başarır.

Rafadan Tayfa 

80’li yılları anlatan nostaljik çizgi filmleri seven çocuklar için ideal bir çizgi film olan Rafadan Tayfa son yıllarda oldukça popülerdir. O seneler hakkında bilgiler ve görüntüler veren bu çizgi film çocuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlenir. Ayrıca tüm bunlar son derece örnek bir arkadaşlık öyküsüyle birlikte karşılarına çıkar. 

Charlie Ve Lola

Daha çok grafikleriyle dikkat çeken çocukların izlediği çizgi filmler arasında yer alan Charlie ve Lola adlı iki kardeşin birbirleriyle olan ilişkileri anlatılır. Yardımseverliği ile tanınan Charlie ve Lola birbirleriyle iyi her zaman iyi geçinmeye çalışırken çevreleriyle de de aynı şekilde uyumlu olan iki kardeşe herkes imrenir. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen ve en eğitici çizgi filmlerden biri seçilen Charlie ve Lola’yı internet üstünden çok kolay bir şekilde bulabilir, çocuğunuza istediğiniz zaman izlettirebilirsiniz.

Arı Maya 

Doğru davranışlar, yardım, paylaşım gibi insani konuları hayvanlar üstünden ele alan bu çizgi filmin kahramanı bir arıdır. Çok iyi bir kalbe sahip olan  Arı Maya, arkadaşlarına yardım etmek, paylaşmak ve kötülere ders vermeyi çok sever. Çocuklar açısından olumlu bir örnek teşkil eder bu çizgi filmi çoğu çocuk izlemeyi çok sever.

Trotro

Çoğu çizgi filmde olduğu gibi yine bir Fransız yapımı olan Trotro, küçük bir eşeğin yaşadığı maceraları anlatır. Orijinal haliyle seyrettirebileceğiniz bu çizgi film Fransızca dil becerilerinin gelişimi için tercih edebilirsiniz. Günlük ve basit bir dile sahip olan bu çizgi filmi isterseniz Türkçe olarak da izleyebilirsiniz. Her iki biçimde de çocukların çok sevdiği bu animasyon, doğa, aile içi ilişkiler ve yardımlaşma gibi konuları ele alır.