çocuklar-icin-günes-kremi-secimi

Çocuklarda Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuklarda Güneş Kremi Seçimi

Çocuklarda güneş kremi seçimi pek çok ebeveyn için önemlidir. Güneş koruyucu kremler, güneş yanığını önlemek, cilt kanserine yakalanmayı önlemek amacıyla kullanılır. Koruyucu tedbirler alınmadan çocuklarınızı güneşe çıkardığınızda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Özellikle ilk 6 ay bebeğinizi mutlaka güneş ve UV ışınlarından korumalısınız. Ancak ne yazık ki 6 aydan küçük bebeklere sağlık açısından güneş kremi kullanılmamalıdır. Bu durumlarda bebeğinizi öğle güneşinden uzak tutarak, dışarı çıkmanız gerekiyorsa da vücudunu güneşten koruyacak ince ama her yerini kapatacak şekilde kıyafetler giydirmenizi tavsiye ederiz. Fakat 6 aydan büyük bebeklerinize mutlaka yaş aralığına uygun güneş kremi kullanabilirsiniz. 

Çocuklarda Güneş Kremi Çeşitleri

Çocuklarda güneş kremi çeşitleri oldukça fazladır. Babyton bebek ve çocuk güneş kremi buna örnek verilebilir. Güneşten koruyan kremler fiziksel ve kimyasal ultraviyole filtresi içeren tipler olmak üzere 2 grupta incelenir. Kimyasal güneş koruyucu kremler adeta sünger görevi görerek güneş ışınlarını emerek etki eder. Fiziksel güneş koruyucular da kalkan görevi görerek bebeğinizin cildini güneş ışınlarından korur. Sizler bebeğinizin yaş aralığına bağlı olarak ürün seçimi yapabilirsiniz. 

Çocuklarda Hangi Güneş Kremi Kullanılmalı?

Çocuklarda hangi güneş kremi kullanılmalı sorusu ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilir. Güneş koruyucu kremler genel olarak GRASE etkili olması zorunludur. Bunun nedeni de oksit ya da titanyum dioksit bileşenlerini kullanan güneş kremleri, bebek ve çocukların cildinde tahrişe neden olmaz. Bu sebepten ötürü güvenle tercih edilebilir. Aşağıdaki özelliklere dikkat ederek bebeğinize güneş kremi seçimi gerçekleştirebilirsiniz;

  • Geniş kapsamlı koruma sağlayan güneş kremleri
  • SPF değeri 30 ve üzeri olan
  • En az 40 dakika suya dayanıklı olan 

Yukarıdaki özelliklere sahip bebek ve çocuk güneş kremlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 

Güneş Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

Güneş kremi doğru uygulandığı taktirde sizi ya da çocuklarınızı cilt kanserinden ve güneş yanıklarından koruyabilir. Güneş kremi uygularken aşağıdaki etkenlere dikkat etmelisiniz;

  • SPF 30 ve daha üzeri olan ürünleri tercih etmelisiniz. Geniş spektrumlu ürünler daima tercihiniz olmalıdır çünkü bu ürünler sizi hem UVA hem de UVB ışınlarından korur. 
  • Güneş kremini dışarı çıkmadan 15 dakika öncesinde uygulayın.
  • Yeterli oranda güneş kremi uygulayın. Güneş kremini, çocuğunuzun vücudunun açıkta kalan tüm bölümlerine sürün. 
  • Dışarıda güneşten korunmak için güneş kremini her iki saatte bir uygulayın. Bununla birlikte yüzdükten ya da terledikten hemen  sonra güneş kremini kullanın.