cocuklara-dis-fircalama-aliskanligi-nasil-kazandirilir

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilmek oldukça önemlidir. Çünkü çocukluk döneminde kazanılan bir alışkanlığın, yetişkinlik döneminde de korunması ve devam ettirilmesi muhtemeldir. Bunun yanı sıra çocukların düzenli diş fırçalamaları ağız ve diş sağlıkları bakımından da önemlidir. Peki bunun için neler yapabilirsiniz?

Çocuklarda Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

İlk olarak çocuklarda diş fırçalama eğitiminin çok zor ve uğraştırıcı olduğu düşünülebilir. Ancak bazı püf noktaları bilirseniz bu süreç çok daha kolay olabilir…

Dişlerinizi Çocuklarınızla Beraber Fırçalayın

Çocuklar ebeveynlerinin davranışlarını gözlemleyerek öğrenir. Dolayısıyla, diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için iyi bir yol, çocuğunuzla birlikte dişlerinizi fırçalamaktır. Sabah ve akşam dişlerinizi onlarla birlikte fırçalamayı bir rutin haline getirmelidir.

Dolayısıyla çocuklarda diş fırçalama için bu ipucu iyi bir örnek oluşturmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzla kaliteli zaman geçirme fırsatı sunar. Bu şekilde, diş fırçalama zamanları çocuğunuz için keyifli ve anlamlı anlar haline gelir.

Diş Fırçaladıkları Zaman Onları Ödüllendirin

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmanın önemli yollarından biri, bu süreci onlar için daha çekici ve ödüllendirici hale getirmektir. 

Çocukların diş fırçalama alışkanlığını geliştirmelerine yardımcı olmak için basit bir yöntem, bir ödüllendirme takvimi oluşturmaktır. Her gün düzenli olarak dişlerini fırçaladıklarında veya belirlediğiniz hedeflere ulaştıklarında çocuğunuzun takvimine bir işaret koyulabilir. Bu işaretler, çocuğunuzun ilerlemesini görmesine ve başarılarını kutlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ödüllendirme takvimi çocuğunuzun diş fırçalama alışkanlığını izlemesi için de bir fırsat sunar.

Çocuğunuzun dişlerini fırçalaması için küçük ödüller veya teşvikler de kullanabilirsiniz. Örneğin haftalık olarak belirlediğiniz hedeflere ulaştığında çocuğunuza küçük bir hediye veya özel bir aktivite teklif edebilirsiniz. Bu ödüller, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını teşvik edebilir ve onun için eğlenceli hale getirebilir.

Oyun Haline Getirin

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı için 2 dakikaya ayarlanmış bir zamanlayıcı veya kum saati kullanmak, çocuğunuzun diş fırçalamaya daha fazla zaman harcamasını fırsat verir. Bu süre, diş hekimleri tarafından önerilen ideal fırçalama süresidir. Bu nedenle çocuğunuzun dişlerini bu süre boyunca fırçalamasını sağlamak, dişlerin temizliğini ve sağlığını korumak için önemlidir.

Ayrıca zamanlayıcı veya kum saati kullanmak, diş fırçalama sürecini daha eğlenceli ve interaktif hale getirebilir. Çocuğunuz, belirli bir süreyi tamamlama görevini bir oyun gibi görebilir ve bu da diş fırçalamayı daha keyifli hale getirebilir.

Eğlenceli Diş Ürünleri Seçin

Çocuklar için özel üretilmiş diş macunları veya diş fırçaları, diş fırçalama sürecini daha çekici hale getirebilir. Örneğin, çocuğunuzun sevdiği bir çizgi film karakterinin resmi bulunan bir çocuk diş fırçası kullanmak, onun dişlerini fırçalamaya daha istekli olmasını sağlayabilir. 

Aynı şekilde, özel olarak çocukların ilgisini çekecek tatlarla ve renklerle üretilmiş diş macunları da çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını teşvik edebilir.

En İyi Diş Ürünü Modelleri

Çocuklarda diş fırçalama durumunu teşvik edebilmek için seçebileceğiniz pek çok birbirinden özel ürün vardır. Bunların her biri çocukların zevklerine ve eğlenceli bulduğu şeylere göre imal edilerek sunulmaktadır.

Jack-n-Jil Filli Diş Fırçası

Jack N’ Jill filli diş fırçası çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilmek için yapabileceğiniz tercihlerden biridir. Gövdesi tamamen mısır koçanından imal edildiği için doğaldır ve %100 geri dönüştürülebilir plastik tercih edilmiştir. 

Ebeveynlerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği bu ürün yuvarlak formdaki pamuksu yumuşaklığa sahip kıllara sahiptir. Bu bakımdan hassas bebek dişleri için de uygundur.

Jack N’ Jill Sakızlı Doğal Diş Macunu

Jack N’ Jill sakızlı doğal diş macunu çocuklarda diş fırçalama için yapabileceğiniz bir diğer tercih olabilir. Sakız aroması miniğinizin ağzında güzel bir tat bırakarak diş fırçalama için teşvik edebilir.

Ürün kimyasal madde içermemekte olup muz, çilek, ahududu ve sakız gibi aromalar ile onların diş fırçalamasını sevmesine yardımcı olur. Ayrıca Xylitol ve Calendula gibi bileşenleri mevcut olup; Xylitol ağızdaki pH oranını dengeler. Calendula ise diş etlerini yatıştırmaya ve sakinleştirmeye olanak tanır. Mambakid üzerinden sunulan bu ürünleri inceleyebilir, çocuğunuz için uygun olanı tercih edebilirsiniz.