çocuk-güneş-gözlüğü-seçimi

Çocuklar İçin Doğru Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir ?

Okuma Süresi : 4 Dakika 

Çocuklar İçin Doğru Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Çocuk güneş gözlüğü onların yaşantısında büyük bir öneme sahiptir. Çünkü bahar ve yaz ayları geldiği zaman neredeyse her çocuğu evde tutmak olanaksızdır. Ne var ki dışarı gerekli koruma önlemleri almadan çıkması tehlikelere neden olabilir.

Güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkmak, çocukların göz sağlığını uzun vadede olumsuz etkileyebilir. Bunları kullanmak, her ebeveyn için önerilir. Ancak farklı modeller ve markalar arasından nasıl tercih yapabileceğinizi bilmek e büyük bir önem taşımaktadır.

Çocuklar Kaç Yaşında Güneş Gözlüğü Kullanmalı?

Güneşin göz sağlığına olumsuz etkileri göz önüne alındığında, anne ve babaların çocuk güneş gözlüğü seçimi hakkında bilgili olmaları son derece önemlidir. Yaz aylarında sadece şapka kullanmak, çocukların gözlerini koruma konusunda yeterli olmayabilir. 

Bu nedenle güneş gözlüğü takılması her zaman tavsiye edilmektedir. Ne var ki bu konuda uzmanlar çocukların 2 yaşından itibaren güneş gözlüğü kullanabileceğini belirtirken, bazı uzmanlar 3-4 yaşlarından itibaren çocuklara güneş gözlüğü kullanımının öğretilmesini önermektedir. Bu noktada, çocuğun fiziksel gelişimi ve genel göz sağlığı göz önüne alınarak kesin bir karara varmadan önce dikkate alınmalıdır.

Anne ve babalara çocuklarının göz sağlığı için 2-3 yaş civarında bir göz muayenesi yaptırdıktan sonra, göz doktorunun önerileriyle birlikte karar vermeleri önerilir. Çocuk güneş gözlüğü kullanmaya başlamak, aynı zamanda bu aksesuarı doğru şekilde kullanma sorumluluğunu da içerir; bu nedenle anne ve babalar en iyi kararı verme konusunda özen göstermelidir.

Çocuk Güneş Gözlüğü Nasıl Olmalı?

Çocuk güneş gözlüğü kullanımı, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Çünkü anne ve babalar kendi göz sağlıklarını koruma konusunda ne kadar titiz davranıyorlarsa, kendi çocukları için bu konuda çok daha fazla dikkatli olmalıdır. Çocuklar için üretilen güneş gözlüğü modellerini seçmeden önce, kapsamlı bir araştırma ve karşılaştırma yapmak kesinlikle gereklidir.

Kalitesiz ve sertifikasız güneş gözlüklerinden kaçınılmalıdır, çünkü çocukların göz sağlığına uygun olmayan bu tür gözlükler, kısa vadede sorun yaratmasa bile ilerleyen yaşlarda ciddi göz sağlığı sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Çocuk güneş gözlüğü satın alırken güvenilir kaynaklardan ve kaliteli ürünlerden seçim yapmak son derece önemlidir.

MambaKid tarafından sunulan gözlükler, koruma sağlamakta ve çocuk sağlığına uygundur.

UV Işınlarından Korumalı

Güneş en önemli ısı ve ışık kaynağımız olmakla beraber atmosferdeki kirlilik nedeniyle ozon tabakasına verilen zararlar gibi bazı olumsuz etkileri de beraberinde getirmiştir. Bu olumsuz etkilerden biri de ultraviyole (UV) ışınlarıdır olup bu ışınlar insan gözlerine ciddi zararlar verebilir.

Çocuk güneş gözlüğü seçerken dikkate alınması gereken ilk faktör, UV ışınlarından ne kadar koruyabileceğidir. Kaliteli bir güneş gözlüğü, UV ışınlarını en az yüzde 99 oranında kesmelidir. UV filtreli güneş gözlükleri, güneşin neden olabileceği mor ötesi ve ultraviyole ışınlarına karşı koruma sağlar. Bu zararlı ışınlar, güneş yoğun olduğunda kornea yanıklarına ve göz dokularındaki hasarlara yol açabilir. Bu nedenle yeni bir güneş gözlüğü seçerken UV filtresinin bulunup bulunmadığına dikkat etmek son derece önemlidir.

Boyutu Yüzüne Uygun Olmalı

Çocuk güneş gözlüğü  seçerken, onların gözlerini tamamen kapaması önemlidir. Gözlük camları, çocuğun gözlerini üstten, alttan ve yanlardan gelen güneş ışınlarından korumalıdır. Bu en iyi UV korumasını sağlamak ve çocuğun gözlerini tamamen korumak için gereklidir.

Çocuğun yüz şekli, güneş gözlüğü seçiminde önemli bir faktördür. Örneğin yuvarlak yüzlü bir çocuk için daha köşeli veya kare çerçeveli güneş gözlükleri genellikle daha iyi bir seçenek olabilir. Tersine, köşeli yüzlü bir çocuk için yuvarlak veya oval çerçeveli gözlükler daha dengeleyici olabilir. Yüz şeklini değerlendirmek, uygun güneş gözlüğü çerçevesini seçmede olanak tanıyabilir.

Göz Sağlığını Korumalı

Çocuk güneş gözlüğü seçerken en önemli özelliklerden biri UV korumasıdır. Gözlük camları en azından yüzde 99 oranında UV-A ve UV-B ışınlarını engellemelidir. UV ışınları, çocukların retinasına zarar verebilir ve ilerleyen yaşlarda katarakt gibi ciddi göz sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle güneş gözlüğünün UV koruma derecesini kontrol etmek kritik bir önem taşır.

Sertifikalı Olmalı

Çocuk güneş gözlüğü ararken ürünün sertifikalı olmasının önemi büyüktür çünkü sertifikalı güneş gözlükleri, çocukların göz sağlığını koruma ve güneşin zararlı etkilerinden koruma konusunda güvence sunar.

Sertifikalı çocuk güneş gözlüğü UV ışınlarını engelleme yeteneklerini doğrulayan bir sertifika veya etiket taşır. Bunun yanı sıra  kaliteli malzemelerden üretilir ve sıkı üretim standartlarına tabidir. Bu nedenle, çocuğunuzun güneş gözlüğü daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur. Çocukların aktif yaşam tarzları göz önüne alındığında, dayanıklı bir gözlük önemlidir.

Çocuklar İçin En İyi Güneş Gözlüğü Markaları

Çocuk güneş gözlüğü ürünleri bugün farklı markalar tarafından imal edilerek sizlere ulaştırılır. Bu bakımdan farklı markaları da ana hatları ile bilmek tavsiye edilmektedir.

Antebies

Antebies çocuklar için güneş gözlüğü markalarından bir tanesi olup, birbirinden renkli ve kaliteli seçenekler sunmaktadır. Marka gözlüklerin yanı sıra farklı kategorilerde bebek ve çocuk ürünlerine de sahiptir.

LOOKlight

LOOKlight sadece yetişkinler için değil, aynı zamanda çocuklar için de birbirinden kaliteli ürünler sunmaktadır. Bunlar kapsamında olan çocuk güneş gözlüğü her çocuğa uygun bir şekilde, farklı renk ve tasarımlarda imal edilmektedir.

Mayoral

Yenidoğandan 8-16 yaş arasında kadar ürünleri ile tanınmakta olan Mayoral, söz konusu hedef kitlesine pek çok ürün sunmakta olup bunların her biri kaliteli ve birinci sınıf sunulmaktadır. Bunlar kapsamında olan güneş gözlükleri de çocukları dışarı çıkarken etkili bir şekilde güneş ışınlarına karşı korumaktadır.

Miela Kids

0 ile 7 yaş bebek & çocuk ürünleri ile tanınmakta olan Miela Kids, çocuk güneş gözlüğü seçeneklerine de bu kapsamda sahiptir. Marka bu çerçevede olan ürünlerine ve çocukların gözlerine uyumlu bir şekilde imal etmektedir.

Oops

Oops çocuklarınız için tercih edebileceğiniz çocuk güneş gözlüğü seçeneklerinden bir diğerini meydana getirmektedir. Marka bu çerçevede olan ürünlerini kaliteden ödün vermeden ve sağlığa uygun bir şekilde sunmaktadır.

Stephen Joseph

Birbirinden farklı ve renkli bebek & çocuk ürünleri olan Stephen Joseph, bu kapsamda güneş gözlüklerine de sahiptir. Bu kapsamda birbirinden kaliteli ürünleri anne ve babaların tercihine ulaştırmaktadır.

Ufak Adam

Ufak Adam çocuk aksesuarları üzerine bilinen markalardan bir diğerini oluşturmaktadır. Onlar içi birbirinden farklı ürünler sunmakta olup, bunların her biri kaliteli ve onlar için uygun bir şekilde sunmaktadır.