Bebeklerde Patik Seçimi Nasıl Olmalı ?

Bebeklerde Patik Seçimi Nasıl Olmalı ?

Okuma Süresi : 4 Dakika

 

Bebeklerde Patik Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebekler için birçok önemli giyim ürünü var. Bu ürünlerden biri de bebek patikleri olur. Bebek patikleri sayesinde miniklerin ayakları korunur ve konfor seviyeleri bir üst noktaya ulaşır. Bebek patiği seçiminde şıklıktan ziyade bebeğin ortopedik gelişimine odaklanmak önem arz ediyor. Bu sebeple de bebek patik çeşitleri arasından seçim yaparken, bebeklerin ayak sağlığı düşünülerek tasarlanan ürünlere yönelmek gerekiyor.

Bebek Patiği Nasıl Seçilir?

Bebeklerin ayak yapıları büyüklerden çok farklıdır. Örneğin, parmaklara doğru olan bölümler geniştir ve topuk bölümleri daha dardır. Ayak tabanının iç kısmı ise tabana düz bir görüntü verirken, hareketle beraber ayak kemeri genişler. Bu genişleyen bölümde yağ dokusu bulunur.

Bebeğin ayakları, yaşama gözlerini açtığı andan itibaren gelişmeye başlar. Bu yüzden de bebeğe patik seçerken terleten, ayağını sıkan ve ayak gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ürünler tercih edilmemelidir. Örneğin, Baby On The Go ürünleri, bebekler için en doğru seçimlerden biridir. Marka, bebeklerin ayaklarının çok hassas olduğunun bilincindedir. Bu nedenle Baby On The Go patik seçenekleri, bebeklerin ayak gelişimi dikkate alınarak tasarlanır.

Baby On The Go patikler, küçükler için kaliteli ve konforlu ürünler sunar. Kaliteli malzemelerden üretildiği için bebeğin sağlığını riske atmaz. Markanın patiklerinin en önemli özelliği de ipek, yün, organik pamuk, doğal deri gibi bileşenler kullanarak üretilmeleridir. Bu da demek oluyor ki, Baby On The Go ile bebeklerin ayak sağlığı desteklenir ve konforlu bir patik deneyimi elde edilir. Son derece şık ve sevimli bir duruş sergileyen Baby On The Go patikleri, birçok farklı model ve renk seçeneğiyle de dikkat çeker.

Bebek patik seçiminde mutlaka yumuşak yapılı ürünlere odaklanmak gerekir. Böylece bebekler, konforlu bir şekilde patiklerini kullanabilirler. Bebeklerin ayak yapısına uyum sağlayan patikler, hem evde hem de dışarıda rahatlıkla giyilebilir. Bebeğin ayaklarını yumuşak bir şekilde saran patikler seçmeniz önemlidir. Bu tür ürünler ayaklarını koruma işlevi görürken, diğer yandan bebeklerin ayaklarında şık bir görüntü oluşturur.

Yürümeye başlayan bir bebeğe dışarıda ya da evde dar yapılı patik giydirmek, olumsuz sonuçları beraberinde getirebilir. Emekleyen ve yeni yürümeye başlayan çocuklarda sert patik ve ayakkabıların kullanılması kesinlikle önerilmez. İlk birkaç senelik dönemde hafif ve yürümeyi engellemeyecek tasarımda olan patikler satın alınmalıdır. Tercih edilen patik, yumuşak tabanlı olmalı ve bebeğin kendisini rahat hissettirecek bir stil barındırmamalıdır. Ayrıca sert yapılı patikler, bebeklerin ayak gelişimine de zarar verebilir.

Yeni ayaklanan bebeklerde patik seçimi yaparken, ürünün tabanına da yoğunlaşılmalıdır. Kaydırmaz ve silikon tabanlı ürünler, bu aşamada en doğru seçimlerden biridir. Bu sayede kayma sonucu meydana gelebilecek çeşitli kazalar önlenmiş olur. Bunlar haricinde, bebek patiğinin sentetik olmayan ve terletmeyen kumaşlardan yapılmış olması da çok önemlidir. Hava sirkülasyonuna izin veren bebek patik modelleri, bebeğin ayağının hava almasına yardımcı olur. Bu durum ise bebekte mantar ve kızarıklık gibi problemlerin oluşmasını engeller.

Yazın Bebekler Patik Giyebilir Mi?

Yaz aylarında bebeklerin ayakları korunmalıdır. Bebeğin ayağını rahatsız edeceği düşünülerek bazen çocuklara yaz mevsiminde patik giydirilmez. Ancak bu yanlış bir hareket olacaktır. Yazlık bebek patik çeşitleri, bebeklerin sıcak havalarda iyi hissetmelerini sağlarken diğer taraftan onların ayaklarını çevresel koşullardan en iyi şekilde korur. Yazlık bebek patikleri, sıcak mevsimlerde bebeklerin ayaklarının hava almasına yardım eder. Şık ve modern görünen patikler, miniklerin yazlık kombinlerinin kolayca tamamlanmasına fırsat tanır.

Mesela, keten, organik pamuk ve deri gibi maddeler kullanılarak tasarlanan yazlık bebek patikleri, bebeklerin ayaklarını terletmez ve hava akışını destekler. Esnek, yumuşak ve kaymaz taban barındıran bu ürünler, plaj ve havuz gibi yerlerde de kolaylıkla kullanılabilir.

Yazlık bebek patiği satın alırken, ürünün kolay bir şekilde giyilip çıkarılmasına da dikkat etmelisiniz. Sevimli renkler, zarif detaylar ve eğlenceli tasarımlar içeren yazlık patik, bebeğinizin stilini ortaya koymasına da destek olur.

Unutmamalısınız ki, ileriki yaşlarda meydana gelen bel, bacak, ayak ve yürüme problemi, küçüklük döneminde kullanılan patik ve ayakkabılar nedeniyle oluşur. Bu sebeple de bebeğinizin sağlığını teşvik edecek bebek patik seçeneklerine yönelmelisiniz. Bebeğinizin şık ve şirin görünmesini sağlayan, onun minik ayaklarını destekleyen en kaliteli patikleri koleksiyonumuzda bulabilirsiniz.