Bebeklerde Alt Üst Takım Nasıl Seçilimeli?

Bebeklerde Alt Üst Takım Nasıl Seçilimeli?

Bebeklerde Alt Üst Takım Nasıl Seçilir?

Bebek takımı seçimi oldukça titizlik gerektiren bir durumdur. Bunun için dikkatli ve hassas davranmakta fayda vardır. Bebeklerin cildi hassas ve narin olduğu için tenine doğrudan temas eden kıyafetlerin seçiminde bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bu durum bebeğin sağlığının korunması için çok önemli bir husustur. Bebekler için kıyafet alırken Koruma ve konfor gibi durumları beraber değerlendirmek gerekir. Seçimlerin de buna göre yapılmasında fayda vardır. 

Bireylerin özellikle tercih ettikleri ürünler arasında yer alan bebek alt üst takım seçimi için iki parçanın ayrı ayrı değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Öncelikli olarak kıyafet seçiminde doğal malzemelerin kullanılmış olmasına ve kaliteli ürünlerden üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Doğal malzemelerden üretilen ve anti bakteriyel özelliğine sahip olan kumaşlar bebeklerin hassas cildi için son derece uyumludur. Bu gibi ürünler bebeklerde görülen alerjik reaksiyonların tetiklenmesinin önüne geçmektedir. 

Bebeklerde Alt Üst Takım Konfor Sunmalıdır?

Bebek alt üst takımı alırken aranması gereken özelliklerin başında ne kadar kullanım konforu sunduğu da yer alır. Bebekler genellikle kıyafet giydirilip çıkarılacağı zaman son derece huysuz olmaktadır. Bu yüzden alt üst takım ürünlerinin kolay giydirilip çıkarılması önem arz eder. Üst kıyafetin boyun bölgesi ne kadar geniş olursa bebeği giydirmek o kadar rahat ve kolay olur. Alt giysinin ise beli lastikli olduğu sürece rahat ve konforlu bir kullanım imkanı sunar. Bu gibi özelliklere dikkat etmek gerekir. 

Tüm bunların yanı sıra bebek alt üst kıyafet seçiminde mevsim şartlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Yazlık alt üst kıyafet seçerken pamuklu ve yakmayacak ürünlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Kışlık alt üst takım alırken de soğuktan koruma özelliği taşıyan bir parça seçmek gerekir. Bu yüzden ürünün iyi bir kumaştan tasarlanıp üretildiğine ve yeteri kadar ideal bir kullanım imkanı sunduğuna emin olmak gerekir.

Özellikle kış mevsiminde kullanılacak olan alt üst takım modellerinde çift katlı muslin kumaş oldukça iyi bir tercih olabilir. Kışlık bebek alt üst takım modelleri için sıcaklık oranını en iyi şekilde karşılayacak olan çift katlı muslin kumaş, aynı zamanda nefes alabilen bir yapıya sahip olduğu için terlemenin önüne geçmektedir. Bunun için bebeğinize kıyafet seçerken onun rahatlığına ve cildine uygun ürünler tercih etmeniz son derece önemlidir. 

Bebeklerde Kıyafet Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Bebek kıyafeti seçerken bebeğin hem yaşına hem de kilosuna uygun olacak kıyafetlerin tercih edilmesi gerekir.
  • Kıyafet almadan önce üründe yer alan kullanım talimatına bakın. Ürünün kumaş özelliği, yıkama ve kurutma gibi durumlarına dikkat ederek bir ürün seçimi yapmanız önemlidir. 
  • Kolay yıkanabilir ve ütülenebilir ürünler tercih etmeniz de fayda vardır. Bebek kıyafetlerinin bebeğe giydirmeden önce yıkanması gerekir. Bebeklerin cildi hassas olduğundan dolayı PH değerine dikkat ederek bebekler için özel olarak tasarlanmış deterjan ve yumuşatıcılar tercih edilerek özel programda yıkanmalıdır. Ağır kimyasal içeriğine sahip deterjan ve çamaşır suları kullanmamak gerekir. Bebek kıyafetlerinin özel olarak yıkanmasına dikkat edilmeli ve diğer aile fertlerinin kıyafetleri ile beraber yıkanmamalıdır.
  • Bebeğin hareket özgürlüğünü kısıtlamayacak ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Alınacak olan kıyafetlerin bebek için son derece rahat, esnek ve pamuklu kumaştan üretildiğine dikkat etmek gerekir. Dar kıyafetler almamaya özen gösterilmelidir. 
  • Bebek kıyafeti alırken tüylü kıyafetler almamaya dikkat edilmelidir. Tüylü kıyafetler genellikle bebeğin boğazına kaçması durumundan ve hassas ciltlerini tahriş etmesi açısından zararlı olabilir. Bu yüzden kıyafet seçiminde bebeğin cildine uygun ürünlerin tercih edilmesi doğru olur. 
  • Bebekler için yazlık kıyafet seçerken ince yapılı kumaşlardan tasarlanan ürünler tercih etmeye özen gösterilmelidir. Aynı zamanda kumaş yapısının pamuklu olması son derece önemlidir. Muslin kumaş da bu doğrultuda iyi bir tercih olacaktır. 
  • Bebekler için kışlık kıyafet seçerken de yakmayacak ve çok fazla terletmeyecek ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Zıbın, alt üst takım gibi kıyafetlerin pamuklu olması bebeğiniz için uygun olacaktır. 
  • Bebekler için çok kalın kıyafet tercih etmemek iyi bir seçim olacaktır. Mevsim koşuluna uygun bir kumaş seçimi yapmak daha doğru olur. 
  • Bebeğin üzerinde yer alan cırt cırt ve fermuar gibi detayların bebeği rahatsız etmeyecek şekilde olmasına dikkat edilmelidir. Düğmesi sağlam olmayan veya fazla düğmesi olan kıyafetleri tercih etmemek gerekir.