Bebekler için Şapka seçimi Nasıl Yapılır ?

Bebekler için Şapka seçimi Nasıl Yapılır ?


Bebekler İçin Şapka Seçimi

Bebeklerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde büyüyüp olgunlaşması için güneşten korunmaları gelişmeleri için önemlidir. Bebeklerin hassas tenleri, güneşin doğrudan gelen ışınlarının zararlı faktörlerine karşı özellikle dayanıksızdır. Bu sebepten dolayı, bebekler için doğru şapka seçimi hem güneşten korunmayı mümkün kılmak hem de konforlu bir kullanım ortamı sunmak etkisi ile birçok yönden öneme sahiptir.

Genellikle bebeğin dünyaya gelmesinden hemen sonra kullanılabilen aksesuar çeşitlerinden bir tanesidir. Çocukların kıyafeti ile uyarlanabilen görüntüsü ile özel tasarım da aynı alanda oldukça önemlidir. Yeni doğan bebeklerde ani bir şekilde ısı değişimi kaynaklanabilir olmasından dolayı dikkat edilmez ise soğuk alabilir durumlar gerçekleşebilir ve hastalanabilir, doğal bir şeydir fakat.  Bu nedenle daha çok baş kısmını soğuktan önlemek için üretilmiş olan bu tarz ürünlerin kullanılması tercih edilir. Aynı zamanda yeni doğmuş olan bebeklerin başının orta bölgesinde mevcut olan bıngıldak isimli özel kısımda dışarıdan gelecek darbelere karşı korumak ve bu bölgede olacak olumsuz durumların önlenmesi için bebek şapkasına ihtiyaç duyulur.


Bebek Şapkalarının Özellikleri

Bebek şapkaları tercih edilirken önem gösterilmesi gereken birkaç tane önemli unsur vardır; bunlardan bazıları ise şu şekilde ifade edilmesi daha çok uygun görülmüştür 

- UPF Koruma Faktörü: Güneşten koruma faktörü (UPF), şapkaların güneşten gelen ışınlara karşı ne ölçüde dayanıklılık gösterdiğini belirtir. UPF derecesi yüksek olan şapkalar, bebeklerin cilt hassasiyetini daha etkili bir şekilde güvenli kılar.

- Geniş Kenarlar: Bebek şapkalarının kenarları oldukça geniş tasarlanmalıdır. Bu özellik, mümkün mertebe bebeğin yüz ve boyun kısımlarını güneşten güvenli bir şekilde gölgeli bir bölge sağlar.

- Hafif ve Nefes Alabilen Malzeme: Şapka satın alırken tercih edilen malzeme ağır olmamalı ve cilt dokusunu rahatsız etmeyecek şekilde üretilmiş olmalıdır. Pamuk veya nefes alma özelliklerini taşıyan sentetik kumaş türleri seçilebilir, bunların doğrultusunda şapkalarınızı edinebilirsiniz.

- Kapanabilir Askı veya Lastik: Şapkaların alt bölgelerinde mevcut olan ve şapkanın herhangi bir tarafa düşmesini engelleyen bir askı veya lastik, bebeğin hareketlendiği zamanlarda şapkanın sağa sola yalpalanmasını veya düşmesini engelleyecektir; bu da yaşam kalitenizi artırır, huzuru sağlar ve an’a odaklanmanızı sağlar.


Bebek Şapka Modelleri

Bebeklerin ve sizlerin kendi zevklerinize göre için çeşit çeşit şapkalar vardır, fakat bunların hangileri sizler için en uygunu hangisi olduğuna hemen karar veremeyebilirsiniz. Bu makaleyi okuduktan sonra şapkalara bakış açınız değişecektir; şapkalar konusunda daha fazla fikre sahip olup tercih ederken bu bilgiler ışığında daha çok dikkat edeceksiniz ve her bir çeşitli ürünler farklı gereksinimleri karşılamak üzere üretilmiştir.

Balıkçı Bebek Şapka: Geniş kenar kısımları ile baş bölgesinin etrafını saran yapısı ile güneşin göz gibi hassas olan vücut parçalarına son derece bir şekilde koruma sağlayacaktır.

Kova Bebek Şapka: Ters çevrilebilir özelliği sebebiyle iki farklı renk seçeneği tercih edebilmenizi sağlar; kendi zevkinize uygun desenleri sunarak olumsuz hava koşullarına uyum sağlar ve herhangi bir risk taşıyan durumlarda size güven vererek bebeklerinizin şapka kullanırken rahatları bozulmadan günlük hayatlarına güler yüzlü bir şekilde devam etmelerine olanak sağlar. En güzel anlarına tanık olacak siz aileler fotoğraf karelerinde de göreceğiniz üzere her zaman yanı başınızda olacak olan şapkalarınız her daim sizi yalnız bırakmayacaktır.


Klasik ve Her Ortama Uygun Tasarımlar


Bebek şapkaları yalnızca güvenliğini ve rahatı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda şık ve eğlenceli tasarımlarıyla da odak noktası haline gelmesini sağlar. Farklı renkleri ve desenleri ile bebek şapkaları satın almak, internette küçük bir araştırma yapmak ile mümkün kılınmıştır. Bebek şapka modellerinden birisi de Ters düz taraflarını çevrilebilir şekilleri ile üretilen ürünler veya bebeklerin hayallerindeki kahramanlar veya figürleri içeren şapkalar, bebeklerinizin tarzını son derece şık bir şekilde yansıtabilir; ayrıca onun da hoşuna gidebilecek tarz şapkalar bulmak olasıdır.


Şapka Bakım ve Temizliği

Şapka Bakımı ve temizliği düzenli olarak doğru bir şekilde yapılması gereklidir, çünkü eğer temizlemezsek zamanla oluşacak olan küflenmelere sebebiyet verebiliriz. Kirlendikten hemen kısa bir süre içerisinde temizlersek lekelerin daha çabuk çıkacaktır. Şapka, bebek lekelerine karşı dayanıklı kumaşlardan üretilmeli ve hemen kolayca temizlenebilmelidir. Genellikle çamaşır makinesinde yıkanabilir olacağı için kirlerin çıkması gibi durumlar söz konusudur; antibakteriyel temizleme sıvıları kullanılmalıdır. Ayrıca, doğrudan güneşin yüksek ışığı altında kurutulmamalı ve düşük bir ısıda ütülenmelidir, böylece daha az kirlenmesi sağlanabilir.

Bebek şapkaları, güneşten korumayı sağlamak üzere tasarlanmış ve bebeğinizin konforunu sağlamak şartıyla önem arz eden bir aksesuar çeşitlerinden birisi de olabilir. Doğru şapka seçimi, bebeğinizin sağlığı ve konforu için büyük önem taşır. Bebeğiniz için en uygun şapka modelini seçerken bu faktörleri göz önünde bulundurarak ailece karar verebilirsiniz.

Yeni Doğan Şapka

Bebekleriniz dünyaya henüz yeni doğdukları ve durumlarından dolayı savunmasız oldukları için daha çok korunup kollanmaya gereksinim duyarlar. Yenidoğan şapka, bebeklerinizin baş kısımlarını soğuk hava koşullarında veya başka olumsuz hava koşullarından korumaya yardımcı olur. Özellikle soğuk kış zamanlarında dışarı çıkarken, duş aldırdıktan sonra, rüzgarlı hava durumlarında ve bizim için normal ancak yenidoğan bebekler için tehlikeli olan yaşam şartlarında, bebekler için gerçekten azımsanmayacak seviyede hayati bir kalkan oluşturarak yaşam şartlarını stabilize eder.

Bebekleriniz için yeni doğan şapka seçmek çok güzeldir. Birçok farklı marka ve tarzdaki ürünlerden seçim yapmanın eğlencesi, rahat ve güvenli modeller arasından hangisinin tercih edilip edilmeyeceğine karar verilmesidir. Bebek modası kapsamında aileler, moda trendlerini kontrol ederek bebeklerinin de modaya uygun giyinmesini mümkün kılarlar. Son yıllarda güncel yenidoğan modası da ortaya çıkmıştır ve yenidoğan bebek şapkaları da modanın akışından etkilenir.

Modeller birçok farklı renkte ve desende bulunabilir. Yenidoğan şapkası, tek başına satın alınabilecek ürünler gibi, başka ürünlerle de uyumlu şekilde tamamlanabilir. Renk ve desenlerle çeşitlendirilmiş olan bebek şapkaları, birbiriyle uyumlu modellerdir.

Cinsiyete Göre Şapka Seçimi

Erkek bebekler için genellikle mavi ve lacivert ağırlıklı renkler odak noktası olurken, kız bebekler için pembe, mor ve eflatun gibi çiçeksi renkler dikkatleri üzerine çeker. Yeni doğan bebeklerin cinsiyetlerini ilk bakışta ayırmak zor olabilir, ancak bebeğinizi ilk defa gören kişilerin, cinsiyetlerini doğru bir şekilde tahmin edebilmeleri için kullanılan renkler gerçekten çok önemlidir. Yeni doğanlar için şapka seçimi de bu konuya dahil olmak üzere alışveriş her zaman daha zor olabilir, içerdiği desenler ve renklerin fantastikliği nedeniyle aileler hepsini birden satın almak isteyebilir. Endişelenmenize gerek yok, fiyat araştırması yaparak ürünleri gözden geçirdikten sonra her tarzın tüm modellerinden alırsanız zarar etmeyecek şekilde plan yapabilirsiniz. Bebek trendleri, ürünün içerdiği maddeler ve sağlık koşulları gereği çeşitli faktörlere dikkat edildiğinde, şapka seçimini yanlış yapma şansınız olmaz. Böylece tatil ve plaj keyfi yaptığınız esnada rahatınız bozukluğu yaşanmayacak en güzel anlarınıza itina ile devam edeceksinizdir iyi tatiller