Bebekler İçin Rahatlatıcı Banyo Ritüeli: Aile İçin Keyifli Anlar ve İpuçları

Bebekler İçin Rahatlatıcı Banyo Ritüeli: Aile İçin Keyifli Anlar ve İpuçları

Bebekler İçin Banyo Ritüeli

Banyo yapmak hem bebekler hem de çocuklar için son derece rahatlatıcı bir ritüeldir. Banyo zamanları bütün ailenin günlük işlerini kenara bırakarak bu anların tadını çıkarması için bir fırsattır. Bebekler için banyo zamanları aileleri ile geçirecekleri vakit demektir. Su içerisinde beraber olmak, bağlanmak ve duyuların harekete geçirilmesi sağlanır. Bunun yanında bebeğinize yapacağınız yumuşak dokunuşlar bebeklerinizin banyo keyfini çıkarmasına yardımcı olur. Fakat bebekler bazen suyu sevmeyebilirler.

Doğumdan sonraki dönemlerde yeni doğmuş bebeğiniz ile bağ kurmanız son derece önemlidir. Yakın cilt teması ebeveynler ve bebek arasında bağ oluşmasına yardımcı olur. Ancak yeni doğan bebeklerin doğumdan hemen sonra yıkanması cilt temasının kesintiye uğramasına sebebiyet verir. Bunun yanında hipoglisemi, hipotermi ya da solunum bozuklukları yaşanabilir. Bu nedenle yeni doğan bebeklerin doğumdan hemen sonra yıkanması güvenilir değildir. Yeni doğanların dikkatli bir şekilde kurutulması ve sıcak tutulması gerekir. Bu sayede bebeğin cildinin dış dünyaya alışması çok daha kolay olur.

Bebekler Günün Hangi Saatlerinde Yıkanmalıdır?

Çoğu bebek banyo ile uyarılır ve hareketlenir. Bu durumda uyumaları da çok daha zor olur. Bu nedenle banyo saatlerini sabah ve uyku sonrasına taşımak daha doğru olacaktır. Anne ve babalar doğumdan sonraki ilk dönemlerde bebeklerini yıkamak için uygun zamanları kendileri belirleyebilirler. Ebeveynler zaman içerisinde çocuklarını daha iyi tanıyarak neyi ne zaman yapacaklarına karar verebilirler. 

Banyo yapmayı seven bebeklerin sık sık yıkanmasında herhangi bir sorun yoktur. Fakat bebekler birkaç gün banyo yapmadan da durabilirler. Banyo yapmayı sevmeyen bebeklerin bu konuda çok fazla zorlanmaması son derece önemlidir. Bu gibi durumlarda ara sıra yeniden denemek yeterli olacaktır. Çoğunlukla bebekler kendileri oturmaya başladığında suya girmeyi daha çok severler. 

Banyo yapmayı seven bebekler su içerisinde 3-10 dakika kadar kalabilirler. Büyük çocukların daha uzun süreler su içerisinde kalmasında sıkıntı yoktur. Banyonun sıcak ve rahat olması çocuklar için önemli bir konudur. Banyo sıcaklığının 37 derece olması yeterli olacaktır. Termometre kullanarak suyun sıcaklığının kolay bir şekilde ölçülmesi mümkündür.

Banyodan Sonra Uygulanması Gereken Rutinler

Banyodan sonra bebeklerin yumuşak bir havlu ile sarılmasına özen gösterilmelidir. Kurulama işlemlerinin nazik bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir. Yeni yıkanan bebek özellikle kış aylarında soğukta bırakılmamalıdır. Fazla nemin buharlaşması ve vücut ısısının dışarı çıkmasını engellemek adına ilk önce çocuğun vücudu ve saçının kurutulması gerekir. Şapka kullanarak çocukların hava ile temas etmesinin önüne geçilebilir. Yetişkinler dışarıda sıcak hissetseler bile bebekler özellikle ciltleri ıslak ve hafif bir esintide kolay bir şekilde ürperebilirler. Bu sebeple soğuk havalarda çocuklara banyo yaptırırken dikkatli olmak gerekir. 

Yazın açık hava banyosu küvette oturabilen çocuklar için daha uygundur. Hava sıcaklığı yüksek olsa bile bebeklerin saçlarının kurutulması son derece önemlidir. Bunun yanında bebeklerin doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamasına da dikkat edilmelidir. Bu önlemlerin alınmasının ardından çocuklar ebeveynlerinin gözetiminin altında eğlenceli zaman geçirebilirler.

Banyo Sonrası Kolay Saç Tarama Spreyi

Çocukların saçlarına özen göstermek son derece önemli bir konudur. Babyton kolay saç tarama spreyi doğal içeriği ile dikkat çeker. Çocuklar ve bebekler için özel olarak hazırlanmış olan saç tarama spreyi hassas ve ince telli saçlara sahip küçük yaş gruplarına uygundur. Çocuklarınızın saçlarının kolay bir şekilde açılması adına banyo sonrası bu ürünü kullanabilirsiniz. Yıpranma ve kırılma gibi problemlere yatkın olan saçların korunabilmesi için saç tarama spreyi tercih edilebilir.