Bebek Body Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Body Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Body Modelleri

Bebek bodyleri yeni doğan döneminden çocukluk dönemine kadar çoğunlukla tercih edilen iç çamaşırı ve üst giyim olarak değerlendirilen bebek giyim parçasıdır. Bebek body  denildiği zaman ilk akla çıtçıtlı body gelmiş olsa da günlük giyim ve özel günler için tasarımı yapılan body çeşitleri mevcuttur.  Bebek bodyler rahat ve esnek kalıpları ile bebeklerin özgür bir şekilde hareket etmesini sağlar.  

Mavi ve beyaz başta olmak üzere kız ve erkek bebek giyimine uygun şekilde sarı, pembe, lacivert, kırmızı, mor, yeşil ve gri gibi farklı renklerde de body çeşidi üretilir.  Bebek body çeşitleri kısa kollu, askılı, uzun kollu ve kolsuz modelleri ile tüm sene içerisinde kullanıma uygundur.  Geniş ürün çeşitliliğine sahip olan bodyler farklı beğenilere hitap edecek çeşitliliğe sahiptir.  Siz de bebeğiniz için şık konforlu ve rengarenk bebek body modelleri arıyorsanız Mambakid üzerinden hemen sipariş oluşturabilirsiniz.

Kullanışlı ve Sağlıklı Bebek Body Çeşitleri

Bebek body çeşitleri kullanım kolaylığı  ve pratik tasarımları ile anne babaların kurtarıcısı olan bir kıyafet çeşididir.  Özellikle yeni doğan döneminde çoğunlukla ihtiyaç duyulan bebek body zıbın olarak da isimlendirilen bebek body çıtçıtlı modelleri ile pratik bir kullanım sunar.  Bacak arasında yer alan ikili ya da üçlü çıtçıtlar bez değişimlerini bebekleri yormadan pratik bir şekilde yapma imkanı sunar.  Bebek çıtçıtlı atlet iç giyim ürünü olarak kullanıldığı gibi özellikle sıcak havalarda tek parça esnek tasarımı sayesinde günlük kıyafet olarak da kullanıma uygundur.  Bebek bodyler genellikle yuvarlak yakalı yarım boğaz ya da zarf yakalı olarak tasarımı mevcuttur.

Yuvarlak yaka tasarımına sahip bebek bodyler omuz kısmında kıyafet değişimlerini kolay yapmaya olanak  sağlar. Tekli ya da ikili çıtçıtlar ile zarf yaka modeli bebek bodyleri  esnek olmalarından dolayı yine kıyafet giymeyi ve çıkarmayı kolay hale getirir.  Bebek bodyler farklı tasarımlarıyla her mevsim kullanılmaya uygun kıyafet çeşididir.  Bebek atlet body modelleri genel olarak kısa kollu, askılı tasarımlarıyla yaz mevsimi için oldukça idealdir.  Yine sıcak havalarda kullanıma uygun olan kolsuz ve kısa kollu badi çeşitleri mevcuttur.  Kış mevsimi için tasarlanan bebek bodyleri ise uzun kollu olarak mevcuttur. Soğuk havalarda bebeğinizin beden sıcaklığının dengede kalmasına destek olur.

Şık Bebek  Body Modelleri

Bebek body çeşitleri bebek iç giyim body şeklinde tasarlanmasın beraberinde gün içinde ya da özel günlerde kullanıma uygun olmak üzere farklı modellerde tasarımı mevcuttur.  Farkı renk ve baskılar ile üretilen badiler fiyonk, papyon, güpür ve tül gibi detaylar ile zenginleştirilir. Güpürlü olan body çeşitleri doğum günü, diş buğdayı, mevlit gibi özel günlerde kız bebeklerin giymesi için oldukça idealdir.  Papyonlu ve gömlekli  olarak tasarlanan body çeşitleri de erkek bebeklerin kom binlerine şık bir görünüm katar.  Şık tasarımlarda da bacak arasında yer alan ikili ya da üçlü çıtçıtlar bez değişiminin kolay bir şekilde yapılabilmesine imkan tanır.  

Ön ya da yaka kısmında yer alan çıtçıt veya düğme detayı olan modeller ise bodyi pratik bir şekilde giydirip çıkarmaya olanak tanır.  Desenli, renk bloklu ve çizgili çeşitleri gün içinde kullanmaya oldukça uygundur. Şık tasarıma sahip body çeşitleri mevsimine uygun şekilde kapri, etek, şort, pantolon gibi giysilerle ya da külotlu çoraplar ile beraber kombinlenebilir.  İç giyim için kullanılacak ise düz renk olan bebek badi çeşitleri her türlü kıyafetin altına rahatlıkla kullanılabilir.  Sağlamış olduğu ekstra katman sayesinde yaz mevsiminde bebeğinizin terlemesini, kış mevsiminde ise üşümesinin önüne geçer.  Farklı tasarımları ile öne çıkan bebek badi çeşitleri her renkte mevcuttur.

Bebek Body Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler Nelerdir?

Bebek body çeşitleri genellikle yumuşak kumaş çeşidinden üretilir. Esnek yapıları ve farklı tasarımlarıyla çocukların ve bebeklerin dolaplarında vazgeçilmez giyim ürünlerinden bir tanesidir.  Çeşit çeşit model içinden çocuğunuz için en uygun olanı bulmak için bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir.

Bebek bodyleri tek parça ve tüm gövdeyi sardığı için beden olarak doğru tercih yapılmalı, bebeğin boy ve kilosundan küçük beden alınan body bebeğinizin hareketlerini kısıtlamaya neden olabilir.

Polyester ve sentetik içerikli body yerine pamuklu kumaştan üretilmiş olan body tercih edilmeli.  Pamuklu kumaştan yapılan ürünler yaz mevsiminde teri emer, kış mevsiminde ise bebeğinizi sıcak tutar. Kumaş olarak esnek dokulu bebek body çeşitleri bebeklerin özgür bir şekilde hareket etmesine yardımcıdır.  Baskılı ürünler tercih edilecekse yıkandığı zaman çabuk bozulmayan ürünlere sahip markalardan alışveriş yapmak gerekir. Ayrıca baskısı çıtçıtları deseni ve boyası sağlığa uygun olan malzemelerden olmalı, kanserojen madde içermemesi gerekir.

Bebek Body  Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklik ve çocukluk döneminde kıyafetler yoğun bir şekilde kirlenir bu dönemde sıklıkla değiştirilmesi oldukça normaldir.  Gün içinde devamlı oyun oynayan, beslenirken üstüne yemek dökülen bebeklerin kıyafetleri çabuk kirlenebilir.  Bebek body çeşitleri gıda boyalarının beraberinde bez bölgesinden kaynaklı olarak lekelenmeye maruz kalabilir. Bu nedenle bebek bodylerinin uygun temizlik malzemesi ile düzenli olarak temizlenmesi hem bebeklerin temizliği hem de kıyafetin kullanım süresi bakımından önemlidir. Bunun için ilk önce etiket üzerinde yer alan yıkama talimatına uygun şekilde yıkayabilirsiniz.  Beyaz renkte olan body çeşitlerini renkli olanlardan ayırarak yıkamanız birbirlerine renk geçişlerinin önüne geçmeye yardımcı olur.

Güpür, pul, tül gibi süsler kullanılan body çeşitlerinin çamaşır makinesi yerine elde yıkama yapmak ürünün çabuk bir şekilde deformasyon olma riskini azaltır.  Çamaşır makinesinde yıkanması gerekiyor ise elde yıkama programı da tercih edilerek ürünün ömrünü uzatabilir.  Bebek bodyleri yıkarken bebeklerin ciltlerine uygun şekilde üretilen temizlik malzemesini kullanmanız önemlidir. Dışkı ve gıda lekeleri olan badilerde ise leke çıkarıcılar ile ön temizleme yapıp daha sonrasında normal temizleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Bebek Body Fiyatları

Bebek body çeşitleri, beslenme gereçleri, oyuncaklar, bebek minderi, bebek bakım ürünleri ve yatakları anne babaların en sık kullandığı eşyalar arasında yer alan parçalardır. Bu parçalar arasında yer alan bebek bodyleri en çok kullanılan ürünler arasında yer alır.  Bebek body fiyatları farklı fiyat aralıkları ile satışa sunulur.  Atlet şeklinde kullanılan bebek body modelleri ile tişört ya da gömlek görünümünde olan bebek badileri arasında fiyat farklılıkları vardır. Ayrıca tül pul işlemeli tütü papyon gibi süslemeler ile üretilen bebek modelleri özel tasarıma sahip olmaları sebebiyle daha yüksek fiyata satışa sunulabilir.  Pamuklu kumaştan üretilen ve dayanıklı çıtçıtlar ile tasarımı yapılan kaliteli bebek body çeşitleri çoklu ve tekli paket seçenekleri ile daha avantaj sağlar.  

Tekli ürünler ile ikili şeklinde ya da üçlü  dörtlü ve 5'li olarak hazırlanan setlerdeki fiyat farklılıkları mevcuttur.  Çoklu olan paketler tekli alımlara göre daha avantajlı fiyatlar ile öne çıkar. Ayrıca yaş gruplarına göre de body çeşitlerinin fiyatlarında değişiklik gözlenebilir.  Yeni doğmuş, 3 ay 6 ay gibi küçük bedenlere sahip olan bodyler bir iki üç yaş bodylere göre daha uygun fiyatlara satışa sunulur.  Marka mağazaların zaman zaman indirim kampanyalarından  faydalanarak uygun fiyatlı bebek body çeşitlerine  kolay bir şekilde ulaşılabilir. Ayrıca çoklu alımlarda bütçeye uygun ürünler bulmak mümkün.  Siz de bebeğiniz veya yakınlarınız için bebek body satın almayı düşünüyorsanız, mambakid sitesine fiyat karşılaştırması yapabilir en kaliteli ürüne en ucuz ürünlerle hemen sahip olabilirsiniz.