Bebeğinizi Yazın Nasıl Giydirmelisiniz? Öneriler ve İpuçları

Bebeğinizi Yazın Nasıl Giydirmelisiniz? Öneriler ve İpuçları

Bebekler Hava Sıcaklıklarına Göre Nasıl Giydirilmeli?

Yaz mevsimi bebekler için çok daha hassas geçebilir. Bu nedenle giyimine önem verilmesi gerekir. Aynı zamanda bebek giyiminden önce dikkat edilmesi gereken konu bebeğin doğrudan güneşe maruz kalmaması konusudur. Bebeğinizin hassas cildine zarar vermemesi için doğrudan güneş ışığı almadan serin kaldığından emin olmanız gerekir. Yaz mevsiminde bebek kıyafetlerinin yapısı son derece önemlidir. Nefes alabileceği pamuklu, teri çeken, hafif ve rahat bir kıyafet seçmek bebeğiniz açısından son derece konforlu olacaktır. Böylece yazın yoğun sıcakta bebek rahatsız olup huysuz olmaz.

Bebeğinize kıyafet alırken ya da giydirirken çok da farklı bir düşünceye girmemek gerekir. Kendimizden yola çıkıp bebeğinizin kıyafetlerini de kombin yapabilirsiniz. Yaz mevsiminde açık renk uzun bir pantolon ya sa şort üstüne yine açık renk uzun kollu bir tişört kullanabilirsiniz.

Bebekleri Neden Yaz mevsimine Uygun Giydirmek Gerekir? 

Bebeğinizin nasıl giyindiği aslında onu birçok yönden etkiler. Büyüme, gelişim ve psikolojisi üstünde önemli etkileri olmasının dışında rahat ve sağlıklı bir gün geçirmesi konusunda da etkisi bir hayli büyüktür. Giysi içinde rahatsız olan bebeğinizin huzurlu olması da pek mümkün değildir. Aynı zamanda yaz mevsimindeki yanlış kıyafet seçiminden dolayı bebeğinizin cildinde tahrişler olabilir ve uyuma konusunda zorluk yaşayabilir. Bundan dolayı yazın bebek giyiminin önemi ve detaylarını bilmeli ve bebeğinize yaz mevsimi için ideal kıyafetler giydirmelisiniz. 

Bebek kıyafetlerindeki en önemli özellik, ne kadar fonksiyonel olduğunun ön planda olmasıdır. Yaz mevsiminde bebeğin giysilerinin her şeyden önce onu sıcağa karşı koruması gerekir. Yaz mevsiminde bebek kıyafetleri için hafif, ince ve kolay nefes alabilen kaliteli kumaşların tercih edilmesi gerekir. Pamuk, bebeğin hassas cildine karşı yumuşak bir hissiyat verdiğinden dolayı ve sıcak günlerde serin tuttuğundan dolayı doğru bir seçim olacaktır. Sağlık bakımından tavsiye edilmeyen sentetik kumaşlı giysileri ise bebeğinize giydirmekten uzak durmalısınız. 

Yaz mevsiminde bebek giyiminde renk tercihi de önemlidir. Özellikle açık renkler seçmek, güneş ışınlarının bebek üstündeki etkisini azaltacaktır. Bebeğinize tercih edeceğiniz açık renkli giysiler daha az ısı emdiğinden dolayı, koyu renklere kıyasla onu sıcak havalarda daha serin tutacaktır. 

Bebekler Uyurken Nasıl Giydirilmeli? 

Bebekler uyuduğu esnada ideal oda sıcaklığı ne olmalı konusunda devamlı bilgilendirme yapılır. Doğal olarak ebeveynler de “Peki bu sıcaklıkta ne giydirmeliyiz?” şeklinde sorular sorarlar. Ortamın sıcaklığı kadar, o sıcaklıkta bebeklerin ne giydiği de son derece önemlidir. Bebeğinize uyurken tek bir kalın parça giydirmek haricinde oda sıcaklığına bakarak pamuklu birkaç kat giysi giydirebilirsiniz. Uyku tulumları özellikle kışın bebekleri sıcak tutmak ve rahat ettirmenin en iyi yoludur. Uyurken aşırı ısınmaya sebep olacağından şapka kullanımı tavsiye edilmez. Hafif, pamuklu, nefes alacak çarşaf ve battaniyeler kullanılmalıdır.

Bu konuda bir araştırma yaptıysanız doğru oda sıcaklığı konusunda çeşitli kaynakların çeşitli rakamlar verdiğini de görebilirsiniz. Bu durum, birçok değişik bilgi kaynakların farklı ülke uzmanları tarafından yazılmasından kaynaklanır. Daha soğuk bir iklimde yaşayan uzmanlar daha düşük sıcaklıklar söylerler. Aynı zamanda bu ülkelerde günlük yaşam ısıları da değişiklik gösterir. Bizim ülkemiz baz alındığında kışın 20-22°C, yazın 22-24°C ideal uyku ısısı şeklinde belirlenmiştir. Bu sıcaklıklar için aşağıdaki tabloda görmüş olduğunuz şekilde bebeğiniz için giydireceğiniz gece kıyafetlerini seçebilirsiniz. 

20 Derecede Bebek Nasıl Giydirilir? 

Yaklaşık olarak 19-20 derece arası bir ortam sıcaklığında 2.5 tog olan uzun kollu bodyler ve kalın tulum üst üste ideal olabilir. 20-21 derece arasında olunan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilmesi bebekler için uygundur. Bebeğin bunalması halinde 1.0 tog uzun kollu body ile bebek tulumu tercih edebilirsiniz. 30-25 derece civarındaki sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne bir şort ve kısa kollu bir kıyafet giydirip güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Şunu unutmamak gerekir ki açık renkler koyu renklere kıyasla her zaman için bebeğinizi daha serin tutar. Bir bebek odasında sıcaklığın 22-23 derece olması her zaman ideal olacaktır. Merkezi ısıtma sistemleri sebebiyle hava da kuruluk varsa, bebek odasında ıslak bir parça havluyu ıslatıp kurudukça tekrar ıslatıp kullanmak bu sorunu çözecektir.