Anne Bebek Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne Bebek Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne Bebek Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hem bebeğinizin hem de sizin tüm ihtiyaç duydunuz eşyaları bir arada toplamak için anne bebek çantası mükemmel bir seçenektir.  Doğuma giderken ihtiyacınız olan her eşyayı yanınızda taşımanıza ve daha sonrasında da bebeğiniz ile zaman geçireceğiniz her an sizin için kurtarıcınız olacaktır. Bebeğiniz ve sizin için çok önemli olan anne bebek bakım çantasını alırken dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar bulunur. Özellikle bunlar aşağıda belirtildiği gibidir;

Konforlu Kullanım Sağlaması

Doğum yaptıktan sonra bebeğiniz ile vakit geçirirken kendinizi konforlu hissetmeye ihtiyacınız olabilir. Bu durumda bebeğiniz için mama, bez, sevdiği oyuncak, biberon ve sizin ihtiyacınız olan eşyaları içerisine koyabileceğiniz bir anne bebek çantası çok iyi olur. Bu nedenle çanta seçimi sırasında çantanın ergonomik bir kullanıma sahip olduğuna, farklı şekillerde taşınabilir olmasına, kullanım sırasında düşmesine engel olan kilitlerin  bulunmasına ve bebek arabasına asılabilir bir aparata sahip olduğuna bakmanız önemlidir. 

Geniş ve İşlevsellik Durumu 

Bebeğiniz ile birlikte vakit geçirmeye veya alışverişe gitmeyi düşündüğünüz zaman yanınıza bebeğiniz için alacağınız eşyalarınız olacaktır. Bu eşyaları da anne bebek çantasına koyabilmek için geniş bir çanta tercih etmeniz gerekmektedir. Özellikle farklı farklı gözlere sahip olan, fermuarlı bölmelerden tasarlanan, ıslak mendil, bez ya da su gibi eşyaları koyabilmek için kenar kısımlarında yan cepleri bulunan bir çanta çok iyi bir tercih olacaktır. Tüm bunların yanı sıra çanta seçimi sırasında bebeğinizin biberonunu göz önünde bulundurarak sıcak ya da soğuk kalabileceği bir termos özellikli çanta seçmek çok daha doğrudur. 

Dayanıklı ve Nitelikli Kumaş Yapısı

Anne bebek çantası alırken öncelikli olarak ürünün bebeğinizin ve sizin sağlığınıza zarar vermeyecek materyallerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda çantanın tüm mevsim koşullarına uyum sağlayabilecek bir kumaştan üretilmiş olması, sıvı geçirmez yapıda olması ve eşyaları taşıyabilecek dayanıklılıkta  olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

Anne Bebek Çantası Temizliği

  • Bebek eşyalarının hijyenik bir şekilde taşınabilmesi için çantanın belirli bir zaman içerisinde temizlenmesi oldukça önemlidir. 
  • Kullanılan eşyalar zamanla nasıl kirleniyorsa anne bebek bakım çantası da zamanla kirlenecektir
  • Çanta temizliği için önemli hususlar bulunur. Çantanın içerisi boşaltılarak ılık bir su ile temizlenmesi gerekir. 
  • Çanta nemli bir bezle iç ve dış kısmı olacak şekilde temizlenmelidir. Bebek çantasının iç kısmında termos göreve sahip biberon cepler olduğu için makinede yıkanma ya uygun değildir. Bu nedenle silme ya da elde yıkama daha uygundur. 
  • Anne bebek bakım çantasının havadar bir yerde havalanmasını sağlayarak kötü koku oluşumuna engel olabilirsiniz. 
  • Anne bebek bakım çantası temizliği için hassaslık bir hayli önemlidir. Nemli bir bez ile kolayca temizliği yapabilirsiniz. 

Anne Bebek Bakım Çantası Kullanmanın Sunduğu Avantajlar

Bebeği ile dışarıda vakit geçirecek ailelerin bakım ve beslenme malzemelerinin sığacağı bir çanta tercih etmeleri daha doğru olur. Anne bebek çantası içerisinde her malzemenin rahatlıkla konulacağı pek çok bölme yer alır. Gözler ile içerisine koyulacak malzemelerin karışmaması ve düzenin oluşturulması çok önemlidir. Bu nedenle bireylerin çantalardan memnun kalabilmesi için uygun özellikler ile tasarlanıp üretilir. Anne bebek bakım çantası bebeğin sağlığına zarar vermeyecek kumaş yapısından üretildiği için sağlıklı kullanımı sonucunda avantaj sunar. Kaliteli ve sağlam malzemeler ile üretilen çantalar kişilere uzun süre kullanabilmek imkanı sunmaktadır. 

Anne Bebek Çantasında Bulunması Gerekenler

Dışarıda vakit geçiren anne ve babaların bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir takım eşyaları çantalarından bulundurulması gerekir. Çünkü her an bu tür eşyalar gerekli olabilir. En önemli ve gerekli eşyaların başlıca olanları ise şu şekildedir;

  • Bebeğin altını değiştirmek için bebek bezi
  • Alt açma örtüsü
  • Islak mendil
  • Değiştirilen bezler için küçük boy çöp torbası
  • Mama yapabilmek için sıcak su termosu
  • Bebeğin mamasını koymak için toz mama kabı
  • Yedek kıyafet
  • Bebeğin sevdiği bir oyuncak
  • Pişik kremi
  • Burun tıkanıklığı durumunda burun aspiratörü
  • Mevsim şartlarına göre kalın ya da ince bir battaniye

Bu gibi ihtiyaç duyulacak tüm eşyaların anne bebek çantası içerisinde taşınması çok önemlidir. Aksi halde zor durumda kalabilmeniz oldukça mümkündür. Bunun için gerek duyulduğu zaman çantaya bu eşyalar koyulabilir.